Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Ministar Bošković sastao se sa ambasadorom Republike Slovenije Močnikom

Saopštenje: Ministar Bošković sastao se sa ambasadorom Republike Slovenije Močnikom
Datum objave: 02.02.2016 16:42 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas, 2. februara sa ambasadorom Republike Slovenije u Crnoj Gori Nj. E. Mitjom Močnikom sa kojim je razgovarao o saradnji Crne Gore i Slovenije u oblasti obrazovanja.

Ministar Bošković upoznao je NJ. E. ambasadora Močnika sa crnogorskim obrazovnim sistemom stavljajući naglasak na predškolsko vaspitanje i obrazovanje i srednje stručno obrazovanje. Sagovornici su zaključili da bi u domenu predškolskog obrazovanja iskustvo Republike Slovenje bilo od velike pomoći Crnoj Gori, pa je stoga važno razmjenjivati iskustva na nivou studijskih posjeta.

Ministar Bošković je iskoristio priliku da ukaže ambasadoru Slovenije na pravce reforme Univerziteta Crne Gore, a razgovarali su i o realizaciji saradnje u oblasti visokog obrazovanja koja je posebno naglašena u Protokolu o saradnji u oblasti obrazovanja, potpisanom u avgustu 2015. godine. Njime je dogovorena neposredna saradnja između obrazovnih zavoda, univerziteta i ustanova visokog obrazovanja.

Ministar Bošković je takođe govorio o značaju srednjeg stručnog obrazovanja, dok je NJ. E. ambasador Močnik bio zainteresovan za mogućnosti organizovanja kurseva slovenačkog jezika za crnogorske učenike i studente.

Sagovornici su se složili da postoji otvorenost obje strane za sve inicijative u oblasti obrazovanja.

PR služba Ministarstva prosvjete