Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Ministar Bošković se sastao sa ambasadorom Velike Britanije

Saopštenje: Ministar Bošković se sastao sa ambasadorom Velike Britanije
Datum objave: 16.11.2015 15:55 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete mr Predrag Bošković sastao se danas sa Nj. E. Janom Robertom Vitingom, ambasadorom Velike Britanije u Crnoj Gori, sa kojim je razgovarao o Projektu reforme engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama koji Ministarstvo prosvjete sprovodi u saradnji sa Britanskim savjetom.

Ministar Bošković je zahvalio NJ. E. ambasadoru Vitingu na podršci i istakao da se nada da će ovaj projekat dati nove smjernice u kreiranju obrazovne politike u nastavi engleskog jezika jer je za učenike veoma važno da pored dobrog poznavanja gramatike nauče da koriste jezik u živoj komunikaciji. Bošković je dodao da je poznavanje engleskog jezika od velike važnosti za mobilnost učenika i njihovo dalje usavršavanje.

NJ. E. ambasador Viting je izrazio zadovoljstvo zbog pomoći koju Ambasada Velike Britanije pruža crnogorskom obrazovnom sistemu kada je riječ o engleskom jeziku i naglasio da poznavanje ovog jezika otvara učenicima vrata u svijet.

Ovom prilikom ambasador Viting je uputio poziv ministru Boškoviću da prisustvuje Svjetskom forumu u oblasti obrazovanja koji se održava u januaru 2016. godine u Londonu.

PR služba Ministarstva prosvjete