Manja slova Veća slova RSS

>

XII Međunarodni konkurs poezije i pozorišta „Zamak Duino“ – Poezija i solidarnost, jezici naroda

XII Međunarodni konkurs poezije i pozorišta „Zamak Duino“ – Poezija i solidarnost, jezici naroda
Datum objave: 10.09.2015 13:00 | Autor: PR Služba

Ispis Štampaj stranicu


XII Međunarodni konkurs poezije i pozorišta „Zamak Duino“ – Poezija i solidarnost, jezici naroda, u organizaciji Centra za međunarodne studije i dokumentaciju za kulturu mladih pri Univerzitetu u Trstu i italijanskog Udruženja za poeziju i solidarnost namijenjen je talentovanim učenicima i mladima do 30 godina starosti.

Tema konkursa je „Gest i geneza“ (Kreativnost i stvaranje: u životu, u mislima, u prirodi, u umjetnosti...) i ima za cilj da promoviše poeziju mladih i proširi mrežu mladih pjesnika koji će promovisati mir i solidarnost u svijetu.

Ovaj konkurs, kao i Svjetski omladinski forum „Pravo na dijalog“, organizuje se kao dio sveobuhvatnijeg projekta „Poezija i solidarnost, jezici naroda“ koji su Gabriela i Otavio Gruber incirali 2000. godine, a zatim ih podržalo italijansko Udruženje „Poezija i solidarnost“.

Konkurs se realizuje pod pokroviteljstvom italijanske Nacionalne komisije za UNESCO i Ministarstva za spoljne poslove Republike Italije.

Više informacija na sajtovima: www.centroculturagiovanile.eu, www.poesiaesolidarieta.it, http://home.castellodiduinopoesia.org/bandi-stranieri/

Tekst konkursa možete pronaći OVDJE

Aplikacioni formular na engleskom jeziku možete pronaći OVDJE

Aplikacioni formular na italijanskom jeziku možete pronaći OVDJE

 

PR Služba Ministarstva prosvjete