Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката за 2015. годину

Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката за 2015. годину
Датум објаве: 16.01.2015 15:54 | Аутор: Марко Вукасиновиц

Испис Штампај страницу


Свијетла перспектива: Идемо у Беч, Братиславу, Кишињев, Праг… Учествујте на АЦЕС надметању пројеката и придружите се транснационалној школској мрежи

АЦЕС│Академија за школе из централне Европе, као једна од највећих школских мрежа у Централној и Југоисточној Европи, објавила је Позив за учешће на АЦЕС надметању пројеката, који нуди ученицима и наставницима могућност да упознају своје колеге из других земаља, размијене искуства, упознају се са иновативним наставним методама, остваре нове контакте и пријатељства. Црногорске школе су позване да учествују у међународном надметању пројеката заједно са једном или двије партнерске школе из Централне Европе са којима треба да поднесу заједнички приједлог пројекта са идејама за сарадњу.

Тема АЦЕС надметања за 2015. годину: Солидарност

АЦЕС жели да привуче друштва у којима људи брину једни за друге, не само за себе и своје најближе, друштва у којима су људи свјесни одговорности коју имају за општу добробит. Како је активна солидарност од изузетног значаја за друштвену кохезију и одрживији свијет, тема АЦЕС позива за 2015. годину је: “Прихватамо солидарност: Нама је стало, смијемо и дијелимо”.

Циљна група: Право учешћа имају све школе које похађају ученици узраста од 12 до 17 година.

Рок за подношење пријава: 15. април 2015. године, до поноћи по средњеевропском времену.

Најбољи приједлози пројеката ће бити награђени, а побједници ће бити подржани у реализацији својих пројектних идеја. Радни језик је енглески.

Партнерске земље су: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Чешка Република, Хрватска, Косово, Мађарска, Македонија, Молдавија, Румунија, Словачка Република, Словенија и Србија.

АЦЕС је иницијатива ЕРСТЕ фондације и спроводи је Интеркултурални центар из Беча - Интеркултуреллес Зентрум (Виенна) у сарадњи са организацијом ВЧЕЛÍ ДОМ из Братиславе. АЦЕС као изузетно значајну школску мрежу подржавају министарства просвјете у свим земљама учесницама.

Ова школска мрежа је створена како би се промовисала размјена искустава и интеркултурални дијалог међу младим људима и наставницима у Централној Европи.

Контакт особа у Министарству просвјете је Марко Вукашиновић (марко.вукасиновиц@мпс.гов.ме).

За више информација посјетите: www.ацес.ор.ат

Информације и контакт - Интеркултурални центар у Бечу:
Интеркултуреллес Зентрум, Виенна, Аустриа
Ребецца Зеилингер
Т: +43 (0) 1 5867544-43
Ребецца.Зеилингер@из.ор.ат

Корисни линкови:
ЕРСТЕ Фоундатион: www.ерстестифтунг.орг
Интеркултуреллес Зентрум: www.из.ор.ат
ВЧЕЛÍ ДОМ: www.вцелидом.ск

Овдје можете преузети Упутства за надметање и Флајер, који су на енглеском језику.