Manja slova Veća slova RSS

>

Osamnaesti konkurs dječijeg crteža „To je moj Meksiko“

Datum objave: 06.06.2014 12:45 | Autor: Milodarka Mitrovic

Ispis Štampaj stranicu


Osamnaesti konkurs dječijeg crteža „To je moj Meksiko“

Ambasada Meksika u Beogradu posredstvom Ministarstva prosvjete Crne Gore obavještava sve zainteresovane o mogućnosti učešća na 18-om konkursu dječijeg crteža „To je moj Meksiko“. Na ovom konkursu mogu da učestvuju đeca iz cijelog svijeta koja imaju između 7 i 11 godina. S obzirom na to da se Konkurs održava na 25. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta Ujedinjenih nacija, ovogodišnja tema je „Prava dječaka i djevojčica“.

Radovi koji učestvuju na Konkursu treba da budu rađeni na papiru kvadratnog oblika (dimenzije 30 x 30 cm ili 12" x 12"), četkicom, olovkom, vodenim bojama, ugljem ili drugim materijalima po želji. Svaki učesnik Konkursa treba da potpiše svoj rad, zapiše datum i popuni formular koji je dostupan na linku http://bit.ly/R3thKk. Radove treba dostaviti Ambasadi Meksika u Beogradu najkasnije do 15. oktobra 2014. godine.

Žiri sastavljen od stručnjaka za dječije stvaralaštvo odabraće najbolje radove. Imena autora odabranih radova biće objavljena na web stranici Instituta za dijasporu www.ime.gob.mx najkasnije do 20. novembra 2014. godine. Autor najboljeg rada će dobiti djelo Fernanda Andriačija, paket knjiga meksičke dječije literature i dodatnu nagradu koja će biti naknadno utvrđena. Postoji mogućnost da će radovi koji nijesu pobjednički, biti izabrani kao dio izložbe koja će putovati po cijelom svijetu.

Radovi koji su kopirani, precrtani, nedovršeni, ne ispunjavaju kriterijume koji se odnose na dimenzije ili radovi na kojima su primijetne intervencije odraslih, neće moći da učestvuju na Konkursu.

Dodatne informacije se mogu pronaći na sljedećoj internet adresi: http://www.ime.gob.mx/esteesmimexico2014/index.html