Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Осамнаести конкурс дјечијег цртежа „То је мој Мексико“

Датум објаве: 06.06.2014 12:45 | Аутор: Милодарка Митровиц

Испис Штампај страницу


Осамнаести конкурс дјечијег цртежа „То је мој Мексико“

Амбасада Мексика у Београду посредством Министарства просвјете Црне Горе обавјештава све заинтересоване о могућности учешћа на 18-ом конкурсу дјечијег цртежа „То је мој Мексико“. На овом конкурсу могу да учествују ђеца из цијелог свијета која имају између 7 и 11 година. С обзиром на то да се Конкурс одржава на 25. годишњицу Конвенције о правима дјетета Уједињених нација, овогодишња тема је „Права дјечака и дјевојчица“.

Радови који учествују на Конкурсу треба да буду рађени на папиру квадратног облика (димензије 30 x 30 цм или 12" x 12"), четкицом, оловком, воденим бојама, угљем или другим материјалима по жељи. Сваки учесник Конкурса треба да потпише свој рад, запише датум и попуни формулар који је доступан на линку хттп://бит.лy/Р3тхКк. Радове треба доставити Амбасади Мексика у Београду најкасније до 15. октобра 2014. године.

Жири састављен од стручњака за дјечије стваралаштво одабраће најбоље радове. Имена аутора одабраних радова биће објављена на wеб страници Института за дијаспору www.име.гоб.мx најкасније до 20. новембра 2014. године. Аутор најбољег рада ће добити дјело Фернанда Андриачија, пакет књига мексичке дјечије литературе и додатну награду која ће бити накнадно утврђена. Постоји могућност да ће радови који нијесу побједнички, бити изабрани као дио изложбе која ће путовати по цијелом свијету.

Радови који су копирани, прецртани, недовршени, не испуњавају критеријуме који се односе на димензије или радови на којима су примијетне интервенције одраслих, неће моћи да учествују на Конкурсу.

Додатне информације се могу пронаћи на сљедећој интернет адреси: хттп://www.име.гоб.мx/естеесмимеxицо2014/индеx.хтмл