Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Љетња академија „Људска права у акцији“, Цетиње, 20 – 28. јун 2014. године

Датум објаве: 05.02.2014 15:16 | Аутор: Милодарка Митровиц

Испис Штампај страницу


Љетња академија „Људска права у акцији“ за земље Југоисточне Европе одржаће се трећи пут на Цетињу у периоду од 20. до 28. јуна 2014. године. Академију организује Завод за школство Црне Горе у сарадњи са Савјетом Европе и Европским Вергеленд центром из Норвешке, на основу Споразума о сарадњи који је потписан 2012. године, а уз подршку Владе Црне Горе и Министарства просвјете.

На Академији учествују тимови из 12 земаља региона, одабрани путем јавног конкурса. Тим чине директор школе, наставник Грађанског васпитања или Грађанског образовања и представник родитеља или невладиног сектора.

Циљеви Академије су боље разумијевање основних принципа образовања за демократско грађанство и људска права, анализирање различитих ситуација у школи и локалној заједници у контексту поштовања људских права, уочавање проблема и начина на који се они могу ријешити и, на крају, креирање акционог плана за сваку школу како да у пракси примјени знања и вјештине стечене у току Академије.

Академију ће водити признати стручњаци из области образовања за демократско грађанство и људска права које је Савјет Европе одабрао путем јавног конкурса.

Радни језик на академији је енглески и неопходно је да макар један члан тима течно говори енглески језик. Рок за пријављивање је 28. фебруар 2014. године. Пријавни формулар, као и основне информације о Академији су у прилогу.

Пријавни формулар.доц

Информације о Академији.пдф