Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Министар просвјете Славољуб Стијеповић примио новоименованог амбасадора Аустрије Јохана Фрохлицха

Саопштење: Министар просвјете Славољуб Стијеповић примио новоименованог амбасадора Аустрије Јохана Фрохлицха
Датум објаве: 09.12.2013 16:29 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Министар просвјете господин Славољуб Стијеповић са сарадницима примио је новоименованог амбасадора Републике Аустрије у Црној Гори, Његову Екселенцију Јохана Фрохлицха.

Саговорници су досадашњу сарадњу оцијенили као веома успјешну. Министар Стијеповић је изразио задовољство резултатима оствареним у оквиру пројеката који су се реализовали уз аустријску подршку и исказао заинтересованост за унапређење односа Црне Горе и Аустрије у области образовања.

Аустријска Влада пружа подршку реформи образовног система у посљедњих десет година, а посредством канцеларије КултурКонтакта у Подгорици. До сада су у потпуности реализована два пројекта, ЕЦО НЕТ и ТОУР РЕГ, који су за циљ имали развој стручног образовања у областима економије и туризма. Пројекат Подршка инклузији у стручном образовању још увијек траје. 

Констатовано је да је сарадња црногорских установа високог образовања са универзитетима из Аустрије изузетно развијена. Најбољи примјер за то је дугогодишња сарадња коју Црна Гора остварује са Универзитетом из Граца, који је препознат као поуздан партнер посебно у оквиру Ерасмус Мундус пројекта.

Планирано је да се по завршетку процеса формирања нове Владе Републике Аустрије наставе припремне активности за потписивање Споразум о сарадњи у области образовања, којим ће се прецизирати конкретна сарадња у наредном периоду.

МП

МП

МП

МП