Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ЈУ ОШ „Милија Никчевић“ Никшић и АЦЕС – Академија за централноевропске школе

ЈУ ОШ „Милија Никчевић“ Никшић и АЦЕС – Академија за централноевропске школе
Датум објаве: 30.10.2013 14:28 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Ученици и наставници основне школе „Милија Никчевић“ из Никшића су од 14. до 19. октобра 2013. посјетили партнерску школу „Бернарда Болзана“ у Табору у Чешкој Републици, у оквиру пројекта „Зар живот не би био досадан да смо сви исти“, који финансијски подржава АЦЕС (Академија за централноевропске школе).

Пројекат је један од 44 пројекта који је на овогодишњем конкурсу АЦЕС-а под називом „Ја и други – различитости у себи и око себе“ добио могућност за реализацију. У оквиру пројекта су планиране двије образовне посјете током којих ће ученици имати могућност да истражују тему различитости.

Партнерска школа „Бернарда Болзана“у Табору је организовала бројне активности: радионице у школи, посјету Омладинском центру у Табору, излет у Праг, обилазак Прага, посјету Галерији модерне умјетности, обилазак музеја у Табору, као и обилазак “Подземног града” Табора. У оквиру радионица ученици су имали прилику да истраже разлике међу школама, државама, као и  културне и социјалне специфичности и различитости.

Почетком новембра ОШ „Милија Никчевић“ ће имати прилику да угости партнерску школу из Табора чиме ће се наставити сарадња у области истраживања различитости.