Manja slova Veća slova RSS

>

JU OŠ „Milija Nikčević“ Nikšić i ACES – Akademija za centralnoevropske škole

JU OŠ „Milija Nikčević“ Nikšić i ACES – Akademija za centralnoevropske škole
Datum objave: 30.10.2013 14:28 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Učenici i nastavnici osnovne škole „Milija Nikčević“ iz Nikšića su od 14. do 19. oktobra 2013. posjetili partnersku školu „Bernarda Bolzana“ u Taboru u Češkoj Republici, u okviru projekta „Zar život ne bi bio dosadan da smo svi isti“, koji finansijski podržava ACES (Akademija za centralnoevropske škole).

Projekat je jedan od 44 projekta koji je na ovogodišnjem konkursu ACES-a pod nazivom „Ja i drugi – različitosti u sebi i oko sebe“ dobio mogućnost za realizaciju. U okviru projekta su planirane dvije obrazovne posjete tokom kojih će učenici imati mogućnost da istražuju temu različitosti.

Partnerska škola „Bernarda Bolzana“u Taboru je organizovala brojne aktivnosti: radionice u školi, posjetu Omladinskom centru u Taboru, izlet u Prag, obilazak Praga, posjetu Galeriji moderne umjetnosti, obilazak muzeja u Taboru, kao i obilazak “Podzemnog grada” Tabora. U okviru radionica učenici su imali priliku da istraže razlike među školama, državama, kao i  kulturne i socijalne specifičnosti i različitosti.

Početkom novembra OŠ „Milija Nikčević“ će imati priliku da ugosti partnersku školu iz Tabora čime će se nastaviti saradnja u oblasti istraživanja različitosti.