Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Конференција „Образовање као кључ успјеха – финско искуство”

Датум објаве: 21.10.2013 12:00 | Аутор: ММ

Испис Штампај страницу


Амбасада Финске у Београду у сарадњи са Министарством просвјете Црне Горе организује Конференцију „Образовање као кључ успјеха – финско искуство”, у уторак 22. октобра 2013. године у 11.00 сати, у сали Министарства просвјете.

Циљ Конференције „Образовање као кључ успјеха – финско искуство” је да се у Црној Гори представи фински образовни систем и поставе основе за будућу сарадњу између финских и црногорских актера у образовном сектору. Конференција ће пружити могућност стручњацима из области образовања и доносиоцима одлука да размијене мишљења о актуелним развојним питањима у области образовања.

Конференцију ће отворити господин Пекка Орпана, Амбасадор Финске за Србију и Црну Гору и госпођа Весна Вучуровић, помоћница министра просвјете Црне Горе. Господин Паси Сахлберг, генерални директор Центра за међународну мобилност и сарадњу (ЦИМО) и један од водећих финских стручњака у области образовања, представиће црногорским учесницима шта Црна Гора може научити из реформи образовног система у Финској. Након њега, презентацију ће одржати и господин Еса Суоминен, специјални савјетник министра образовања Финске и госпођа Киира Кäрккäинен, специјалиста за образовање из Финске консултантске групе (ФЦГ). Током презентација учесници Конференције ће имати прилику да се упознају са тим како је Финска успјела да створи један од водећих образовних система у свијету и како је то утицало на економски успјех иблагостање.