Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Konferencija „Obrazovanje kao ključ uspjeha – finsko iskustvo”

Datum objave: 21.10.2013 12:00 | Autor: MM

Ispis Štampaj stranicu


Ambasada Finske u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore organizuje Konferenciju „Obrazovanje kao ključ uspjeha – finsko iskustvo”, u utorak 22. oktobra 2013. godine u 11.00 sati, u sali Ministarstva prosvjete.

Cilj Konferencije „Obrazovanje kao ključ uspjeha – finsko iskustvo” je da se u Crnoj Gori predstavi finski obrazovni sistem i postave osnove za buduću saradnju između finskih i crnogorskih aktera u obrazovnom sektoru. Konferencija će pružiti mogućnost stručnjacima iz oblasti obrazovanja i donosiocima odluka da razmijene mišljenja o aktuelnim razvojnim pitanjima u oblasti obrazovanja.

Konferenciju će otvoriti gospodin Pekka Orpana, Ambasador Finske za Srbiju i Crnu Goru i gospođa Vesna Vučurović, pomoćnica ministra prosvjete Crne Gore. Gospodin Pasi Sahlberg, generalni direktor Centra za međunarodnu mobilnost i saradnju (CIMO) i jedan od vodećih finskih stručnjaka u oblasti obrazovanja, predstaviće crnogorskim učesnicima šta Crna Gora može naučiti iz reformi obrazovnog sistema u Finskoj. Nakon njega, prezentaciju će održati i gospodin Esa Suominen, specijalni savjetnik ministra obrazovanja Finske i gospođa Kiira Kärkkäinen, specijalista za obrazovanje iz Finske konsultantske grupe (FCG). Tokom prezentacija učesnici Konferencije će imati priliku da se upoznaju sa tim kako je Finska uspjela da stvori jedan od vodećih obrazovnih sistema u svijetu i kako je to uticalo na ekonomski uspjeh iblagostanje.