Manja slova Veća slova RSS

>

Dvanaestočlana delegacija iz Tadžikistana boravi u Crnoj Gori

Dvanaestočlana delegacija iz Tadžikistana boravi u Crnoj Gori
Datum objave: 03.10.2013 14:53 | Autor: MM

Ispis Štampaj stranicu


Dvanaestočlana delegacija iz Tadžikistana zajedno sa predstavnicima Evropske trening fondacije (ETF-a) boravi u Crnoj Gori u periodu od 1. do 5. oktobra 2013. godine.

Cilj ove posjete jeste upoznavanje sa obrazovnim sistemom i reformskim procesima u oblasti obrazovanja u Crnoj Gori sa akcentom na obezbjeđivanju kvaliteta u stručnom obrazovanju. Ova posjeta organizovana je na inicijativu ETF-a koja je Crnu Goru istakla kao primjer dobre prakse za države koje su u procesu reformisanja svog obrazovnog sistema. Delegaciju sačinjavaju predstavnici Ministarstva obrazovanja i Ministarstva rada Tadžikistana, centara za obuku odraslih i predstavnici škola.

MM

Prvog dana boravka u Crnoj Gori, delegaciji su se predstavili Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Centar za stručno obrazovanje, Zavod za školstvo i Ispitni Centar, kao i organizator obrazovanja odraslih „Double L“ i Unija poslodavaca. U cilju što boljeg predstavljanja cjelokupnog sistema, Centar za stručno obrazovanje i Ministarstvo prosvjete organizovali su obilazak srednjih stručnih škola u Podgorici, Baru i Kotoru, kao i socijalnih partnera i lokalnih samouprava, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za zapošljavanje i MONSTAT-a. Pored profesionalnog, ova posjeta sadrži i kulturološki segment koji obuhvata obilaske spomenika i kulturne baštine u Baru, Kotoru i na Cetinju.

MM