Manja slova Veća slova RSS

>

Obavještenje: Otvoren novi poziv za učešće u UNESCO Školi za održivi menadžment u mjestima svjetske baštine

Datum objave: 23.07.2013 16:27 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo vas da je otvoren novi poziv za učešće u UNESCO Školi za održivi menadžment u mjestima svjetske baštine, koja će se održati u Dubrovniku, Hrvatska, od 29. septembra do 4. oktobra. 2013.  

Program ima za cilj da okupi zainteresovane kandidate u održivom upravljanju energetskim pitanjima iz zemalja jugoistočne Evrope i  Kavkaza: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Moldavija , Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Srbija, Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija, Turska, i UNMIK / Kosovo. 

Sledeći kandidati su prihvatljivi:

Postdiplomci (magistarskih i doktorskih studija)  iz prirodnih i društvenih nauka iz oblasti upravljanja održivom energijom i drugim srodnim temama;

Postdoktorski istraživači iz oblasti prirodnih i društvenih naukana temu održivog upravljanja energijom i drugim srodnim temama.

 Diplomirani stručnjaci iz sličnih oblasti koji rade u javnom sektoru (opštine, agencije, istraživački instituti) ili privatnom sektoru (preduzeća, NVO, itd) sa najmanje 3 godine iskustva u oblasti održive energije.

Znanje i radon iskustvo na mjestima određenim od strane UNESCO bili bi prednost.

Svi kandidati treba da imaju dobro znanje engleskog jezika. Oni treba da budu u stanju da rade u timovima i na interdisciplinaran način. Oni će biti u obavezi da učestvuju u svim aktivnostima predviđenim programom. Na kraju škole, oni će biti u obavezi da naprave javnu prezentaciju koja je dogovorena sa njihovim tutoromna posebnom modulu/temina zavrsnom zasedanju Međunarodne Fall radionice: "Unapređenje Život u starim gradovima – Obnovljivi izvori energije ".

Odizabranih učesnika neće biti tražena finansijiska naknada. Organizatori će pokriti sve troškove smeštaja. Zvanični jezik škole je engleski. Studenti će dobiti zvanični sertifikat o pohađanju.

Kandidati treba da pošalju svoj CV i kratko motivaciono pismo sa iskustvom iz oblasti održive energije (oba dokumenta na engleskom jeziku) na sledeci mejl: veniceoffice-sc@unesco.org.

Rok za prijavu je 15. avgust 2013. Izbor kandidata će se obaviti od strane međunarodnog stručnog žirija. Odabrani kandidati će biti obaviješteni o ishodu procjene do30. avgusta 2013.

Za sva pitanja, kontaktirati: d.poletto @ unesco.org