Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Извјештај са ВИ међународне конференције УНЕСЦО-ве АСП мреже школа и Међународног еколошког форума младих

Извјештај са ВИ међународне конференције УНЕСЦО-ве АСП мреже школа и Међународног еколошког форума младих
Датум објаве: 10.06.2013 11:09 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Црногорска делегација, коју су сачињавали Божо Кнежевић и Јадранка Јестровић, ученик и професорица Пљеваљске гимназије, учествовала је на ВИ међународној конференцији УНЕСЦО-ве АСП мреже школа и међународном еколошком форуму младих "Једна планета - једна будућност".

 

     Између представника 5 УНЕСЦО АСПнет школа у Црној Гори, кроз два круга ( који су подразумијевали испуњавање одређених формулара и писање извјештаја о еколошким активностима школе коју представљамо ) за делегацију Црне Горе на поменутој конференцији, одабрани су представници Гимназије "Танасије Пејатовић". Припреме, које су обухватале обраду постојећег и писање нових извјештаја, израду презентација, као и набавку националних сувенира намијењених организаторима и осталим делегацијама, текле су веома добро.

 Ивона Међедовић

    Конференција се одржавала у сибирском граду Ханти Мансијску ( главном граду Ханти Мансијског аутономног округа - Југре ), у периоду од 21. до 26. маја 2013. године. Представљала је дио велико међународне еколошке акције "Заштитити и сачувати" под патронатом УНЕСЦО-а, док је обухватала и међународни еколошки форум младих "Једна планета - једна будућност". На конференцији је поред наше делегације, узело учешћа још 100 учесника из Финске, Пољске, Словачке, Словеније, Бугарске, Украјине и Русије. 

 

   Између осталог, у такмичарском дијелу конференције, ученик Божо Кнежевић је захваљујући познавању руског језика био водитељ свечане завршне вечери, којој су присуствовали представници УНЕСЦО-а из цијелог свијета. Том приликом, њему и наставници гђи Јестровић су уручене златне медаље и дипломе побједника ( признања еквивалентна И мјестима ); чиме је врједнован њихов рад као представника Црне Горе ( која први пут учествује на оваквој конференцији, у оквиру Декаде УНЕСЦО-а посвећене одрживом развоју ).