Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Одржан други састанак Платформе Западног Балкана за образовање и обуку, 7. мај 2013. године, Торино

Датум објаве: 10.05.2013 10:54 | Аутор: Вања Дрљевиц

Испис Штампај страницу


Други састанак платформе Западног Балкана за образовање и обуку одржан је 7. маја 2013. године у Торину. Ова Платформа представља иницијативу Европске уније за регионалну сарадњу у образовању, која је покренута марта 2012. године у Даниловграду и има за циљ да помогне земљама Западног Балкана у њиховим реформским напорима у области образовања, као и да ојача регионалну сарадњу. 

Црногорску делегацију су на састанку предводили Мубера Курпејовић, помоћница министра просвјете за област високог образовања, и Предраг Бошковић, министар рада и социјалног старања. Помоћница министра имала је излагање на тему веза високог образовања са тржиштем рада и даљи кораци Црне Горе у том сегменту у наредном периоду.

На маргинама састанка, одржан је билатерални састанак помоћнице министра и министра рада и социјалног старања, са Јаном Трушчинским, генералним директором за образовање и културу у Генералном директорату за образовање и културу, на ком су врло позитивно оцијењени напори Црне Горе за даљим радом на унапређењу система високог образовања у Црној Гори.