Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ЕНО програм: Акција пошумљавања 2013. године

Датум објаве: 20.03.2013 15:46 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо вас да програм “ ЕНО: Животна средина онлајн”  и ове године наставља са акцијом пошумљавања која се одржава широм свијета  у оквиру обиљежавања Медјународног дана биолошког диверзитета.

Мика Ванханен је учитељ и оснивач „ЕНО : Животне средине Онлине“. То је глобална виртуелна школа и мрежа за одрживи развој, гдје хиљаде школа у око 150 земаља уче о питањима заштите животне средине, дијеле резултате учења и чине конкретна дјела за околину. ЕНО је покренут прије 12 година у Финској и има сарадњу са многим организацијама и тијелима УН, као  што су УНЕП и УНЕСЦО.

 
Циљ овог  пројекта је да се засади преко 100 милиона стабала до краја 2017. године .Акција траје од марта па до 31.октобра 2013. године. Прво дрво биће засадјено као Стабло за Олимпијске игре. Два специјална садјења дрвета биће обављена 9. маја и 20. септембра ове године.

Позивамо све школе, вртиће и омладионске организације   да постану дио ове акције пошумљавања тако што ће се регистровати  на Wеб сајту: хттп://www.енотреедаy.нет .