Manja slova Veća slova RSS

>

ENO program: Akcija pošumljavanja 2013. godine

Datum objave: 20.03.2013 15:46 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo vas da program “ ENO: Životna sredina onlajn”  i ove godine nastavlja sa akcijom pošumljavanja koja se održava širom svijeta  u okviru obilježavanja Medjunarodnog dana biološkog diverziteta.

Mika Vanhanen je učitelj i osnivač „ENO : Životne sredine Online“. To je globalna virtuelna škola i mreža za održivi razvoj, gdje hiljade škola u oko 150 zemalja uče o pitanjima zaštite životne sredine, dijele rezultate učenja i čine konkretna djela za okolinu. ENO je pokrenut prije 12 godina u Finskoj i ima saradnju sa mnogim organizacijama i tijelima UN, kao  što su UNEP i UNESCO.

 
Cilj ovog  projekta je da se zasadi preko 100 miliona stabala do kraja 2017. godine .Akcija traje od marta pa do 31.oktobra 2013. godine. Prvo drvo biće zasadjeno kao Stablo za Olimpijske igre. Dva specijalna sadjenja drveta biće obavljena 9. maja i 20. septembra ove godine.

Pozivamo sve škole, vrtiće i omladionske organizacije   da postanu dio ove akcije pošumljavanja tako što će se registrovati  na Web sajtu: http://www.enotreeday.net .