Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Најава: Конференција „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције“

Датум објаве: 20.12.2012 10:54 | Аутор: Милодарка Митровиц

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете Црне Горе и Саве тхе Цхилдрен за śеверозападни Балкан организују Конференцију под називом „Укључивање ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем у Црној Гори: добре праксе и научене лекције”, у петак, 21. децембра 2012. године у Хотелу “Црна Гора” у Подгорици са почетком у 9 часова.

На једнодневној Конференцији ће бити представљени примјери добре праксе и интеграције ромске и египћанске ђеце у васпитно-образовни систем с циљем јачања сарадње свих организација, како државних и међународних, тако и невладиног сектора, усмјерене према заједничком циљу унапређења њиховог образовања у Црној Гори.

Саве тхе Цхилдрен водећа је свјетска организација која се бори за права ђеце и која на подручју Црне Горе већ шест година, кроз успјешну сарадњу са партнерском организацијом „Енфантс“ из Рожаја, ради на укључивању ђеце РЕ популације у систем образовања и васпитања и побољшању друштвених и животних услова за ђецу најоśетљивијих група становништва са подручја śеверног дијела Црне Горе.

Министарство просвјете ће, поред презентовања најбољих пракси у едукацији ђеце ромске и египћанске популације и информисања свих партнера о постигнутим резултатима на овом плану, предложити даље кораке у унапређивању квалитета образовања и васпитања ђеце из најоśетљивијих друштвених група.