Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Konferencija „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije“

Datum objave: 20.12.2012 10:54 | Autor: Milodarka Mitrovic

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete Crne Gore i Save the Children za śeverozapadni Balkan organizuju Konferenciju pod nazivom „Uključivanje romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem u Crnoj Gori: dobre prakse i naučene lekcije”, u petak, 21. decembra 2012. godine u Hotelu “Crna Gora” u Podgorici sa početkom u 9 časova.

Na jednodnevnoj Konferenciji će biti predstavljeni primjeri dobre prakse i integracije romske i egipćanske đece u vaspitno-obrazovni sistem s ciljem jačanja saradnje svih organizacija, kako državnih i međunarodnih, tako i nevladinog sektora, usmjerene prema zajedničkom cilju unapređenja njihovog obrazovanja u Crnoj Gori.

Save the Children vodeća je svjetska organizacija koja se bori za prava đece i koja na području Crne Gore već šest godina, kroz uspješnu saradnju sa partnerskom organizacijom „Enfants“ iz Rožaja, radi na uključivanju đece RE populacije u sistem obrazovanja i vaspitanja i poboljšanju društvenih i životnih uslova za đecu najośetljivijih grupa stanovništva sa područja śevernog dijela Crne Gore.

Ministarstvo prosvjete će, pored prezentovanja najboljih praksi u edukaciji đece romske i egipćanske populacije i informisanja svih partnera o postignutim rezultatima na ovom planu, predložiti dalje korake u unapređivanju kvaliteta obrazovanja i vaspitanja đece iz najośetljivijih društvenih grupa.