Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Стипендије Бритисх Сцхоларсхип Труст

Датум објаве: 19.11.2012 14:49 | Аутор: Лидија Ерцеговиц

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете и спорта Црне Горе обавјештава да ће британска фондација Бритисх Сцхоларсхип Труст, за академску 2013/14. годину ,  додијелити до 5 стипендија кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеца Стипендије су намијењене постдипломским усавршавањима/истраживањима из свих области, а период реализације је октобар 2013 - октобар 2014.г..

Услови:

- Кандидати треба да имају мање од 30 година до 01. октобра 2013. године,

- Академска достигнућа,

- Одлично знање енглеског језика,

- Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата

- Предност ће имати кандидати који до сада нису реализовали студијски боравак, као и кандидати који су већ успоставили контакт са неким британским универзитетом/институцијом (није пресудно за коначан исход апликације)

Потребна документација:

- Увјерење о држављанству

- Пријавни формулар у 2 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити на вебсајту овог Министарства:  www.мпс.гов.ме

 или на веб сајту Бритисх Сцоларсхип Труст-  www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг

- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4,

- Овјерену фотокопију дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама,

- Увјерење о добром знању енглеског језика,

- Детаљан Цуррицулум Витае,

- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање /у затвореној коверти – по могућности/ на енглеском језику,

- Уколико је кандидат успио да успостави контакт, приложити копију позивног писма неког од релевантних британских универзитета/институција  којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто,  односно ментора уколико му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на веб сајту  «Бритисх Сцхоларсхип Труст»-а потраже опцију «усефул линкс» гдје ће наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/институције.

Наведену документацију треба доставити, или предати лично,   Министарству образовања и спорта, Сектор за високо образовање, Римски трг бб, 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 18. марта 2013.године. За сва додатна појашњења и информације, заинтересовани кандидати се могу обратити на телефон (020) 405 – 304, или доћи у Министарство. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве се неће разматрати.

Досијеа најбољих 5 до 6 кандидата биће прослиједјена Фондацији која ће коначну одлуку о додјели стипендија донијети током маја 2013. године.