Manja slova Veća slova RSS

>

Stipendije British Scholarship Trust

Datum objave: 19.11.2012 14:49 | Autor: Lidija Ercegovic

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete i sporta Crne Gore obavještava da će britanska fondacija British Scholarship Trust, za akademsku 2013/14. godinu ,  dodijeliti do 5 stipendija kandidatima iz Crne Gore, u trajanju od 1 do 3 mjeseca Stipendije su namijenjene postdiplomskim usavršavanjima/istraživanjima iz svih oblasti, a period realizacije je oktobar 2013 - oktobar 2014.g..

Uslovi:

- Kandidati treba da imaju manje od 30 godina do 01. oktobra 2013. godine,

- Akademska dostignuća,

- Odlično znanje engleskog jezika,

- Značaj teme usavršavanja za dalji rad kandidata

- Prednost će imati kandidati koji do sada nisu realizovali studijski boravak, kao i kandidati koji su već uspostavili kontakt sa nekim britanskim univerzitetom/institucijom (nije presudno za konačan ishod aplikacije)

Potrebna dokumentacija:

- Uvjerenje o državljanstvu

- Prijavni formular u 2 primjerka, popunjen na engleskom jeziku, koji se može dobiti na vebsajtu ovog Ministarstva:  www.mps.gov.me

 ili na veb sajtu British Scolarship Trust-  www.britishscholarshiptrust.org

- Kvalitetno prezentovana tema usavršavanja i njen značaj za dalje usavršavanje u struci, na najviše jednoj stranici formata A4,

- Ovjerenu fotokopiju diplome o završenim redovnim ili postdiplomskim/doktorskim studijama,

- Uvjerenje o dobrom znanju engleskog jezika,

- Detaljan Curriculum Vitae,

- Dvije preporuke univerzitetskih profesora/stručnjaka iz oblasti koju kandidat predlaže za svoje usavršavanje /u zatvorenoj koverti – po mogućnosti/ na engleskom jeziku,

- Ukoliko je kandidat uspio da uspostavi kontakt, priložiti kopiju pozivnog pisma nekog od relevantnih britanskih univerziteta/institucija  kojim kandidat dokazuje da je sebi obezbijedio mjesto,  odnosno mentora ukoliko mu bude odobrena stipendija. U slučaju da kandidat nije uspostavio kontakt, molimo da na veb sajtu  «British Scholarship Trust»-a potraže opciju «useful links» gdje će naći kontakt adrese željenog britanskog univerziteta/institucije.

Navedenu dokumentaciju treba dostaviti, ili predati lično,   Ministarstvu obrazovanja i sporta, Sektor za visoko obrazovanje, Rimski trg bb, 81000 Podgorica, najkasnije do ponedjeljka, 18. marta 2013.godine. Za sva dodatna pojašnjenja i informacije, zainteresovani kandidati se mogu obratiti na telefon (020) 405 – 304, ili doći u Ministarstvo. Nepotpune i neblagovremeno dostavljene prijave se neće razmatrati.

Dosijea najboljih 5 do 6 kandidata biće proslijedjena Fondaciji koja će konačnu odluku o dodjeli stipendija donijeti tokom maja 2013. godine.