Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања

САОПШТЕЊЕ: Министар Стијеповић примио добитника бронзане медаље на Међународној олимпијади знања
Датум објаве: 14.09.2012 14:34 | Аутор: Весна Гајевиц

Испис Штампај страницу


Министар просвјете и спорта господин Славољуб Стијеповић примио је данас Петра Тадића ученика Гимназије „Стојан Церовић“ из Никшића који је освојио бронзану медаљу на 43. Међународној олимпијади из физике у јулу 2012. године која се одржавала у Естонији.

Марко В.

Бронзана медаља коју је овојио Петар Тадић прва је медаља за Црна Гору до сада на међународним олимпијадама знања. На олимпијади у Естонији, такмичиле су се репрезентације 81 земље са свих континената, са преко 500 учесника.

Организатор и покровитељ одласка на олимпијаду је Испитни центар Црне Горе, а тим су предводили проф. др Невенка Антовић и проф. др Јован Мирковић и представник Испитног центра проф. Татијана Чарапић.

Овом приликом министар Стијеповић се захвалио ученику Тадићу на освојеној медаљи, која представља како његов лични успјех, тако и успјех образовног система, просвјетних радника и цјелокупне Црне Горе. Он је истакао да улагање у талентоване и младе људе, који ће градити будућност Црне Горе представља један од основних циљева Министарства и Владе Црне Горе.

Министар Стијеповић је уручио признање ученику, као и „лап топ“ рачунар, симболичан поклон Министарства за његов успјех. Осим тога, као подстрек за успјехе и даље школовање Петру Тадићу додијељена је једногодишња стипендија. Поред министра Стијеповића пријему су присуствовали проф. др Жељко Јаћимовић, директор Испитног центра Црне Горе, Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање, као и Марко Вукашиновић, шеф Одјељења за међународну сарадњу и европске интеграције.

Марко В.

Петар Тадић се захвалио министру Стијеповићу и његовим сарадницима на лијепом пријему и нагласио да ће се у наредном периоду још више трудити и улагати у своје образовање како би представљао Црну Гору на најбољи могући начин.