Manja slova Veća slova RSS

>

SAOPŠTENJE: Ministar Stijepović primio dobitnika bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi znanja

SAOPŠTENJE: Ministar Stijepović primio dobitnika bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi znanja
Datum objave: 14.09.2012 14:34 | Autor: Vesna Gajevic

Ispis Štampaj stranicu


Ministar prosvjete i sporta gospodin Slavoljub Stijepović primio je danas Petra Tadića učenika Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića koji je osvojio bronzanu medalju na 43. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u julu 2012. godine koja se održavala u Estoniji.

Marko V.

Bronzana medalja koju je ovojio Petar Tadić prva je medalja za Crna Goru do sada na međunarodnim olimpijadama znanja. Na olimpijadi u Estoniji, takmičile su se reprezentacije 81 zemlje sa svih kontinenata, sa preko 500 učesnika.

Organizator i pokrovitelj odlaska na olimpijadu je Ispitni centar Crne Gore, a tim su predvodili prof. dr Nevenka Antović i prof. dr Jovan Mirković i predstavnik Ispitnog centra prof. Tatijana Čarapić.

Ovom prilikom ministar Stijepović se zahvalio učeniku Tadiću na osvojenoj medalji, koja predstavlja kako njegov lični uspjeh, tako i uspjeh obrazovnog sistema, prosvjetnih radnika i cjelokupne Crne Gore. On je istakao da ulaganje u talentovane i mlade ljude, koji će graditi budućnost Crne Gore predstavlja jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva i Vlade Crne Gore.

Ministar Stijepović je uručio priznanje učeniku, kao i „lap top“ računar, simboličan poklon Ministarstva za njegov uspjeh. Osim toga, kao podstrek za uspjehe i dalje školovanje Petru Tadiću dodijeljena je jednogodišnja stipendija. Pored ministra Stijepovića prijemu su prisustvovali prof. dr Željko Jaćimović, direktor Ispitnog centra Crne Gore, Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, kao i Marko Vukašinović, šef Odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije.

Marko V.

Petar Tadić se zahvalio ministru Stijepoviću i njegovim saradnicima na lijepom prijemu i naglasio da će se u narednom periodu još više truditi i ulagati u svoje obrazovanje kako bi predstavljao Crnu Goru na najbolji mogući način.