Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Међународни ликовни конкурс „Радост Европе 2012“

Датум објаве: 18.05.2012 11:28 | Аутор: Милодарка Митровиц

Испис Штампај страницу


Град Београд, Међународни комитет сусрета дјеце Европе „Радост Европе“ и Дечји културни центар Београд најављују 14. Међународни ликовни конкурс „Радост Европе 2012“.

Тема Конкурса „Радост Европе 2012“ је „Нека се потоци уливају у ријеке широке, дозволимо притокама да се развију лијево и десно“, по ријечима познатог ствараоца за дјецу Душка Радовића које ће послужиће као инспирација за дјецу из цијеле Европе, по узору на тему 43. Сусрета дјеце Европе који ће трајати од 1. до 5. октобра 2012. године.

Право учешћа на манифестацији „Радост Европе“ имају појединци, умјетничке школе, културни центри и друге сличне дјечије асоцијације и удружења.

Сва дјеца узраста од 5 до 18 година имају право да учествују на Конкурсу.

Избор технике је слободан с тим што рад не смије бити монтиран или уоквирен, такође не би требало слати скулптуре, мозаике, колаже и радове са сличном техником због могућности оштећења.

Радови морају бити оригинални, урађени од стане аутора у 2011. години и да нијесу учествовали на неком од међународних такмичења или изложби.

Појединци шаљу по један рад, а удружења и асоцијације могу послати до 20 радова различитих аутора.

Рад не смије бити мањи од 25цм x 30цм нити већи од 50цм x 70цм. Радови се не враћају пошиљаоцу.

Организатори ће уз помоћ жирија одабрати радове који ће учествовати на изложби, а најбољи од њих ће добити награде у индивидуалним и групним категоријама, на основу четири старосне групе (5-6 година, 7-10 година, 11-14 година, 15-18 година). Награде су златне, сребрне и бронзане медаље, као и велики број специјалних диплома.

Добитници златних медаља на Конкурсу „Радост Европе 2012“ у индивудалној категорији биће гости Културне манифестације 43. Међународни сусрети дјеце Европе „Радост Европе“ од 1. до 5. октобра 2012. Том приликом ће им бити уручене награде. Путне трошкове до Београда сносе добитници награда.

На полеђини рада морају се наћи читко исписани подаци на основу табеле која је у прилогу... Табеле.доц

Радови морају бити достављени најкасније до 1. јула 2012. године.

Адреса на коју се шаљу радови:
Дечји културни центар Београд
Таковска 8
11000 Београд
Србија


Додатне информације можете наћи на сљедећим wеб страницама: www.јоyофеуропе.орг.рс анд www.дкцб.орг.рс.