Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Завршен ликовни конкурс УНЕСЦО „Мој портрет кулутне баштине“

Датум објаве: 20.04.2012 16:19 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Национална комисија за УНЕСЦО у сарадњи са Министарством просвјете И спорта и Министарством културе организовало је ликовни конкурс УНЕСЦО Мој портрет културне баштине" за предшколске установе и основне школе (дјеца од 4 до 8 година), поводом одржавања Форума словенских култура од 10-16. маја 2012. године,  а у оквиру УНЕСЦО-ве седмице културне разноликости. На конкурсу је учествовало преко 80 радова из вртића широм Црне Горе, као и из основних школа чланица УНЕСЦО АСП.

Побједници конкурсА су Ковачевић Сара  (6 година) из вртића “Вукосава И. Машановић” из Бара; Љубица Ковачевић (6 година), Бојана Радњић (7 година) и Ксенија Копривица (7 година) из вртића „Наша радост“ из Херцег Новог; Нађа Ђурковић (6 година), Батрић Мартиновић (6,3 год.) и Владимир Перовић (6,3. год.), Милеуснић Стефан (5,5 год.), Драгана Муратовић (5 год.), Газивода Лазар (5,5 год.) и Андреа Турчиновић (5 год.) из вртића “ЈПУ „Загорка Ивановић“ са Цетиња.

Комисију су чинили представници министарстава културе и просвјете и спорта, Националне комисије за УНЕСЦО и УНЕСЦО УН ЦГ.

УНЕСЦО сматра да промоција овакве размјене идеја међу младим људима представља суштински елеменат у стварању основе за међусобно поштовање, разумијевање и мирољубиву коегзистенцију међу свјетским културама.

Форум словенских култура се одржава у оквиру иницијативе УНЕСЦО „Култура, мост развоја“, у складу са програмом „Свјетско насљеђе у рукама младих“. Овогодишњи организатор форума је стална делегација Руске Федерације при УНЕСЦО-у.

Наших десет најбољих ликовних радова биће изложени у сједишту УНЕСЦО-а у Паризу. За све остале радове биће уприличена национална изложба на Цетињу.

У прилогу се налазе подаци о побједничким радовима.