Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Позив за учешће на ликовни конкурс УНЕСЦО-а на тему: „Мој портрет културне баштине“ за предшколске установе и основне школе (дјеца од 4 до 8 година)

Датум објаве: 26.03.2012 15:45 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Поводом одржавања Форума словенских култура од 10-16. маја, у оквиру обиљежавања УНЕСЦО-ве седмице културне разноликости, изложба ликовних дјечијих радова на тему свјетске баштине биће одржана у сједишту УНЕСЦО-а у Паризу.  Тим поводом, предшколским установама и основним школама упућен је позив за учешће на ликовни конкурс УНЕСЦО-а на  тему: „Мој портрет културне баштине“. 

Пропозиције за учешће:  

1. На сваком раду треба да стоји име аутора, наслов рада, назив образовне установе;

2. Димензије радова не смију да буду веће од 30x40цм (са рамом);

3. Пожељно би било да ликовни радови буду урамљени с  једноставним дрвеним рамом који би дјеца исцртала и обојила по жељи (по избору).

4. Молим Вас да нам доставите фотографије радова на ЦД-у или електронским путем, и/или видео запис о креативном процесу из учионице.


УНЕСЦО сматра да промоција овакве размјене идеја међу младим људима представља суштински елеменат у стварању основе за међусобно поштовање, разумијевање и мирољубиву коегзистенцију међу свјетским културама. Форум се одржава у оквиру иницијативе УНЕСЦО-а „Култура, мост развоја“, у складу са програмом „Свјетско насљеђе у рукама младих“, а овогодишњи организатор је стална делегација Руске Федерације при УНЕСЦО-у.

Право на учешће имају дјеца и ученици од 4 до 8 година.  Десет најбољих ликовних радова дјеце из сваке државе чланице биће представљени на изложби у Паризу.

Избор најбољих радова врши Национална комсија за УНЕСЦО и Министарство културе у сарадњи са Министарством просвјете и спорта.

Молим Вас да дјечије радове доставите на адресу Министарства културе, Национална комисија за УНЕСЦО, најкасније до 15. априла на адресу: Улица Његошева, 81250 Цетиње.