Manja slova Veća slova RSS

>

Projekat „Od okoliša do porodice“

Datum objave: 26.03.2012 11:43 | Autor: Branka Kankaras

Ispis Štampaj stranicu


U okviru saradnje na realizaciji razvojnog projekta „Od okoliša do porodice“, predstavnice slovenačkih nevladinih organizacija Zavoda Krog i Zavoda Emma, u utorak, 20. marta, posjetile su JU Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Beranama.

Branka Kankaras

Prilikom ove prve posjete predstavnice Zavoda Emma su sa 30 učenika VII i VIII razreda realizovale radionicu na temu „Nasilje – šta mogu sam/a da uradim?“. Radionica je realizovana veoma uspješno jer je izazvala veliku zainteresovanost učenika i pokazala njihovu dobru obaviještenost o nasilju kao društvenom problemu sa kome se djeca sve više srijeću i kojem su, nažalost, sve više izložena. 

Na istu temu organizovan je i trening za nastavnike škole sa ciljem što boljeg osposobljavanja nastavnika, prije svega, u prepoznavanju nasilja u porodici i među vršnjacima, a onda i u njegovom sprečavanju.

Predstavica Zavoda Krog obišla je i porodice 10 učenika koji će u okviru ovog projekta sedam dana boraviti u Kopru u Sloveniji.

Nastavak dalje saradnje, na obostrano zadovoljstvo, planiran je za 27. mart kada će tema radionice biti – Zaštita okoline i reciklaža.

Branka Kankaras