Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Пројекат „Од околиша до породице“

Датум објаве: 26.03.2012 11:43 | Аутор: Бранка Канкарас

Испис Штампај страницу


У оквиру сарадње на реализацији развојног пројекта „Од околиша до породице“, представнице словеначких невладиних организација Завода Крог и Завода Емма, у уторак, 20. марта, посјетиле су ЈУ Основну школу „Вук Караџић“ у Беранама.

Бранка Канкарас

Приликом ове прве посјете представнице Завода Емма су са 30 ученика ВИИ и ВИИИ разреда реализовале радионицу на тему „Насиље – шта могу сам/а да урадим?“. Радионица је реализована веома успјешно јер је изазвала велику заинтересованост ученика и показала њихову добру обавијештеност о насиљу као друштвеном проблему са коме се дјеца све више сријећу и којем су, нажалост, све више изложена. 

На исту тему организован је и тренинг за наставнике школе са циљем што бољег оспособљавања наставника, прије свега, у препознавању насиља у породици и међу вршњацима, а онда и у његовом спречавању.

Представица Завода Крог обишла је и породице 10 ученика који ће у оквиру овог пројекта седам дана боравити у Копру у Словенији.

Наставак даље сарадње, на обострано задовољство, планиран је за 27. март када ће тема радионице бити – Заштита околине и рециклажа.

Бранка Канкарас