Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ЕНО програм: Акција пошумљавања 22.маја

Датум објаве: 26.03.2012 11:35 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо Вас да програм „ЕНО: Животна средина онлајн“ и ове године организује акцију пошумљавања која се одржава  22. маја широм свијета, у оквиру обиљежавања Међународног дана биолошког диверзитета.

Програм ЕНО- „Животна средина онлајн“ је глобална виртуелна школа и мрежа за одрживи развој. Школе широм свијета изучавају исте еколошке теме, обављају конкретне задатке за околину и размјењују резултате учења у њиховим локалним заједницама и широм свијета посредством интернета. Циљ пројекта је да се засади 100 милиона стабала до краја 2017. г, и 20 милиона до краја 2012.г.  За сада је засађено преко 7 милиона садница.

Прва стабла биће засађена 22. маја у подне у Океанији. Пратећи сунце, нова стабла биће засађена у Азији, Европи и Афици. Напокон, овај ланац дрвећа стићи ће и до Америке. Око 6 000 школа у 134 државе учествоваће у овој акцији.

Програм ЕНО почео је са радом прије 10 година а канцеларије пројекта налазе се у Финској. Да бисте постали члан ове мреже потребно је да се укључите у годишњу акцију пошумљавања и региструјете на веб сајту.  ЕНО акција пошумљавања: хттп://www.енотреедаy.нет/

Како се укључити? Потребно је вашу школу/групу/омладинску организацију да региструјете на веб сајту хттп://www.енотреедаy.нет/. Школама, вртићима, или омладинским организацијама/групама биће уручен електронски сертификат. Молим вас да потражите детаљнија упутства, информације и материјале (представе, пјесме, итд.) на веб сајту.