Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Културна манифестација 43. Међународни сусрети дјеце Европе „Радост Европе“

Датум објаве: 16.03.2012 12:59 | Аутор: Милодарка Митровиц

Испис Штампај страницу


Традиционална манифестација дјечијег стваралаштва „Радост Европе 2012“ одржава се у Београду од 1. до 5. октобра. Оснивач и покровитељ 43. Међународног сусрета дјеце је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд.

Током пет дана трајања највеће и најстарије дјечије манифестације у земљи, вршњаци из цијеле Европе имаће прилике да се друже и представе различитим видовима сценског умјетничког изражавања.

Право учешћа на манифестацији „Радост Европе“ имају умјетничке школе, културни центри, студији, клубови, асоцијације, али прије свега групе које су оствариле запажене резултате на националним и међународним конкурсима, фестивалима, такмичењима и сл.

Сценски наступ којим се учесници представљају може бити играчки (класична, традиционална, џез и савремена игра), драмски, музички (вокална група или хор), али и мултимедијалног карактера.

Своју земљу може представљати само по једна група. Група може бројати највише 20 учесника, узраста од 7 до 14 година и 3 одрасла пратиоца – лидера. Дјеца ће бити смјештена у породицама код својих вршњака из београдских школа и то једно дијете у једној породици.

Трошкове хотелског смјештаја на бази полупансиона за 3 одрасла пратиоца сноси организатор. Трошкове путовања до Београда и назад сносе сами учесници, а уколико се у току манифестације користи аутобус гостију, организатор сноси трошкове горива у току трајања манифестације, као и трошкове смјештаја 2 возача.

Ријечи познатог ствараоца за дјецу Душка Радовића послужиће као инспирација за дјецу из цијеле Европе. Сходно томе, Одбор манифестације се опредијелио да тема 43. Сусрета дјеце Европе буде „Нека се потоци уливају у ријеке широке, дозволимо притоцима да се развију лијево и десно“. Тема би требало да буде подстицај за властита промишљања о води, њеном значају, чињеници да живот почиње у води и да вода симболизује почетак, живот, хармонију. јединство и мир.

Основне програмске цјелине манифестације су:

1. КАРНЕВАЛ – свечани дефиле костимираних учесника манифестације кроз центар града;
2. СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА – концерти у дворани Дечјег културног центра Београд (групе изводе програм који не може бити дужи од 10 минута, музика може бити извођена уживо);
3. ГАЛА КОНЦЕРТ – у Сава центру (групе изводе програм у трајању од 3 минута, уз услов да сваки вид вокалног или инструменталног извођења мора бити студијски снимљен – обавезан је фулл плаyбацк).
Велики завршни концерт пратиће неколико хиљада дјеце у самој дворани и милион гледалаца у директном телевизијском преносу.

Пријаве за учешће групе би требало да доставе најкасније до 10. маја 2012. године.

Пријаве потенцијалних учесника морају садржати:
- попуњене апликационе листе које је могуће преузети са сајта манифестације – послати обавезно у електронској форми на е-маил адресу Дечјег културног центра Београд: инфо@дкцб.рс
- видео запис искључиво сценског наступа предвиђеног за Свечани концерт у трајању од 3 минута (видео запис је препоручљиво слати електронским путем).
Све детаљне информације о самој манифестацији, пропозицијама као и пријавне формуларе могуће је пронаћи на званичном сајту манифестације: www.јоyофеуропе.рс