Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Свечано отворен Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу

Саопштење: Свечано отворен Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу
Датум објаве: 12.03.2012 16:19 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Министар просвјете и спорта господин Славољуб Стијеповић свечано је отворио Интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу у просторијама Јадранског сајма у Будви. 

У организацији Министарства просвјете и спорта, Центра за стручно образовање и аустријске организације КултурКонтакт, 12. и 13. марта 2012. године, у просторијама Јадранског сајма у Будви (хале 1, 2 и 3), организован је интернационални сајам ученичких предузећа за вјежбу. На сајму ће се представити око 80 предузећа за вјежбу, односно преко 400 ученика из Црне Горе, Србије, Албаније, Косова, Босне и Херцеговине, Бугарске, као и ученици Завода за школовање и професионалну рехабилитацију инвалидне ђеце и омладине из Подгорице.

 Ивона Међедовић

Овај сајам представља једну од највећих манифестација у средњем стручном образовању и прилика је да ученици представе своја школска предузећа и покажу знања и вјештине из области предузетништва. Сајам ће бити такмичарског карактера у неколико категорија, а за учеснике су обезбијеђене вриједне награде. Спонзори такмичења су Ерсте банка, Хyпо Алпе Адриа, Цосметицс маркет, туристичка агенција „ИН травел“ из Подгорице, а медијски спонзор ће бити независни дневник „Вијести“.

 Ивона Међедовић

Приликом отварања присутнима су се обратили госпођа Моника Мот, шеф Одјељења за међународну сарадњу у образовању КултурКонтакт-а и господин Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање.

Говор министра Стијеповића можете преузети овђе.