Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Конкурс за пријаву пројеката у оквиру ЦЕИ универзитетске мреже

Датум објаве: 02.02.2012 11:11 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Централно-европску иницијативу чини 18 земаља чланица: Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Србија, Словачка, Словенија и Украјина.

Од њеног успостављања, за основни циљ је имала подршку земљама централне и источне Европе у процесу транзиције и приближавању ЕУ.

ЦЕИ УНИВЕРЗИТЕТСКА МРЕЖА (ЦЕИ УниНет) успостављена је 2004. године и основна је активност ЦЕИ програма.  Сједиште јој је у Трсту, а предсједник мреже је ректор Универзитета у Трсту. ЦЕИ мрежа има за циљ мобилност студената и наставног особља у оквиру успостављених заједничких програма.

 

Сарадња у оквиру ЦЕИ универзитетске мреже успоставља се кроз организовање заједничких мастер или ПхД програма. Такође се могу организовати љетње школе, семинари и радионице, под условом да трају минимум једну седмицу и да се након организовања издају цертификати. Заједнички  програми организују се измедју минимум два универзитета/факултета из ЦЕИ земаља. При селекцији пројеката (заједничких програма) предност ће се дати програмима који укључју факултете из земаља које нијесу чланице ЕУ.

Издвојено је 6 главних области срадње:

- напредна биотехнологија

- животна средина и одрживи развој

- економија

- ИЦТ

- инфраструктура и логистика

- регионални развој и јавна администрација

 

Иако постоји могућност да заједнички програм буде имплементиран само на једној локацији, најмање још једна партнерска институција мора бити укључена у имплементацију Програма. Имплементација Програма треба да почне након 1. јула 2012.године.

 

Критерији за избор пројеката (заједничких програма) су:

 

-релевантност (у којој мјери су програми у складу са ЦЕИ УниНет приоритетним областима и да ли програми доприносе имплементацији државних/секторских стратегија);

-оперативни капацитети (до које мјере кандидат посједује искуство и експертизу за успјешну имплементацију пројекта)

-квалитет достављених информација (у којој мјери су информације у пријави потпуне и коректне)

-оправданост  и кохерентност буџета (у којој мјери је предвиђени буџет утемељен и да ли се исти резултати могу постићи и са мањим буџетом)

- циљеви и резултати (да ли су предвиђене активности одговорајуће, практичне и конзистентне постављеним циљевима и резултатима)

- утицај и одрживост (до које мјере предвиђене активности доприносе трансферу знања на постдипломском нивоу, до које мјере ће активности имати утицај на земљу, колико је вјероватно да ће се бенефити пројекта наставити након имплементације)

 

Финансијска подршка за ову годину је 50 000 еура за 5 пројеката. Максималан износ ЦЕИ гранта је 10000 еура и не смије да пређе 50% од укупних трошкова пројекта. Финансијска подршка се односи на грантове за гостујуће професоре и размјену студената. Стипендија је довољна да покрије смјештај, путне трошкове, здравствено осигурање и надокнаду за рад професорима на дневној, недјељној или мјесечној основи, као и одговарајући мјесечни износ за студенте.

Укупан износ предвиђен за наставно особље:

- Један дан – 150 еура

- Једна седмица- 900 еура

- Двије седмице - 1300 еура

- Три седмице- 1800 еура

- Четири седмице- 2200 еура

- Свака наредна седмице – 500 еура  

Укупни мјесечни износ за студенте:

- у Аустрији и Италији – 600 еура

- у другим ЕУ ЦЕИ земљама – 500 еура

- у  не-ЕУ ЦЕИ земљама- 400 еура

 

Пријавни формулар се може преузети на wеб адреси: www.цеинет.орг. Попуњен пријавни формулар (Субјецт: ЦЕИ Университy Нетwорк Цалл 2012 – земља, институција - назив пројекта)  се шаље на емаил адресу пиберник@цеи-ес.орг, заједно са скенираном последњом страницом пријавног формулара, која садржи потписе и печате пријављених универзитета. Копија такодје треба бити послата представнику универзитета координатора.

Пријавни формулар потписују ректори партнерских универзитета.

Крајњи рок за пријаву је 26. март 2012. године.

 

За детаљније информације контактирајте:

Тању Пиберник

ЦЕИ секретаријат

Пиберник@цеи-ес.орг

+39 040 7786 721

 

 

 


- жив