Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Медјународни програми мобилности студената

15.09.2009.

Конкурс за пројекте у оквиру Централно-европске иницијативе

Обавјештавамо вас да је Универзитетска мрежа Централно-европске иницијативе расписала конкурс за одабир заједничких програма (ПхД курсева, мастер курсева, љетњих школа, семинара и радионица) у следећим областима сарадње:
Економија
Инфраструктура и транспорт
Регионални развој и урбанизам
Јавна администрација и управљачки модели
Информационе технологије
Животна средина
Рок за подношење пријава је 20. новембар 2009. године.

Заједнички програм треба да укључи најмање два Универзитета из различитих земаља ЦЕИ, унутар једне од шест наведених области сарадње.
Приоритет у учешћу имају чланице ЦЕИ које нијесу у саставу Европске уније Албанија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Црна Гора и Србија.
Све детаљније информације о наведеном конкурсу можете потражити на wеб сите-у ЦЕИ (www.цеинет.орг).

19.06.2009.

ЕРАСМУС МУНДУС ЕXТЕРНАЛ ЦООПЕРАТИОН WИНДОW - Продужетак пројекта Басилеус и одобрење новог пројекта ЈоинЕУ-СЕЕ

Обавјештавамо вас да је пројекат Басилеус добио продужење од Европске комисије, тако да ће се наставити и у наредном периоду (2010/2011 академска година). Све детаљније информације можете наћи на wеб-сите-у Басилеус пројекта www.басилеус.угент.бе.
Такође вас обавјештавамо да је, осим продужетка већ постојећег Басилеус пројекта, у оквиру програма Ерасмус Мундус - прозор за спољну сарадњу (Ерасмус Мундус Еxтернал Цооператион Wиндоw) јос један пројекат одобрен. Пројекат - ЈоинЕУ-СЕЕ спроводиће се под истим правилима као и Басилеус пројекат, само са другим универзитетима у конзорцијуму

28.05.2009.

Отворен је конкурс за ЦЕЕПУС љетње школе "Фисх анд аqуа" и "Соил анд Wилдлифе"

Зсузанна Тарр, координатор ЦЕЕПУС мреже "Агрицултуре анд Енвиронмент ин тхе 21ст центурy" обавијестила нас је да је отворен конкурс за пријаву за учешће на двије љетње школе у оквиру ЦЕЕПУС програма.

07.05.2009.

ИНФОРМАЦИЈА О ЦЕЕПУС ПРОГРАМУ

Обавјештавамо студенте основних, постдипломских и докторских студија, као и наставно особле да је отворен конкурс за ЦЕЕПУС стипендије, за зимски семестар 2009/10.
Молимо све заинтересоване, који аплицирају у оквиру формираних ЦЕЕПУС мреза да он-лине апликацију испуне до 31. маја, а за тзв. фреемовер-е конкурс је отворен до 15. јула.

03.04.2009.

Конференција међународне комисије по ЦЕЕПУС програму

16. конференција међународне комисије по ЦЕЕПУС програму одржана је 23.марта у Марибору, Словенија. Конференцији су присуствовали национални координатори и експерти свих земаља, чланица ЦЕЕПУС програма.
Разлог организовања ове конференције и окупљања националних координатора и експерата у оквиру ЦЕЕПУС програма је бодовање и селекција најбољих ЦЕЕПУС мрежа, у оквиру којих ће се вршти размјена студената, истраживача и професора и сарадња у области високог образовања (унапређење студијских програма, организовање заједничких програма након којих би се стицала заједничка диплома "Јоинт дегрее", размјена добре праксе).

13.02.2009.

ПОЗИВ ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТНЕ ИДЕЈЕ У ОБЛАСТИ АКАДЕМСКЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ АУСТРИЈСКИХ И ЦРНОГОРСКИХ ВИСОКОШКОЛСКИХ ИНСТИТУЦИЈА

У оквиру пројекта Подршка високом образовању у Црној Гори 2008-2010 који финансира Аустријска развојна сарадња Свјетски универзитетски сервис (WУС Аустриа) објављује ПОЗИВ ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТНЕ ИДЕЈЕ У ОБЛАСТИ АКАДЕМСКЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ АУСТРИЈСКИХ И ЦРНОГОРСКИХ ВИСОКОШКОЛСКИХ ИНСТИТУЦИЈА.
Најбоље пројектне идеје ће бити награђене сумом од 10.000 еура, која ће покрити путне трошкове и смјештај у Аустрији и Црној Гори.

Прихватљиве идеје треба да укључују:

- Најмање по једну високошколску институцију из Аустрије и из Црне Горе,
- Најмање 3 учесника, један профессор/асистент + два студента из сваке од институција које су сукључене у пројекат,
- Мобилност учесника у заједничким активностима у трајању од 10 до 30 дана,
- Пројекат ће бити реализован у периоду између априла 2009. и априла 2010. године

25.11.2008.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА ПОСТДИПЛОМСКЕ И ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ ИЗ ЕКОНОМИЈЕ УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Тхе Опен Социетy Фоундатион анд Стаффордсхире Университy Бусинесс Сцхоол у сарадњи са Педагошким центром Црне Горе објављују конкурс за стипендије из области економије.
Циљ програма је подршка реформи високошколског образовања у цетралној и источној Европи, кроз давање прилике млађем универзитетском наставном кадру и стручњацима из области економије да се упозна са радом на западним високошколским институцијама, конкретно с циљем стицања звања МПхил и ПхД.

Апликанти морају посједовати изванредне академске квалификације из економије или сродних дисциплина, а захтијева се и добро познавање енглеског језика. Од кандидата се очекује да буду држављани Црне Горе са сталним мјестом боравишта у истој.

Успјешни кандидати биће полазници Стаффордсхире Университy МПхил/ПхД програма и сваке године ће провести 3-4 мјесеца у боравку на поменутом Универзитету, а остатак на матичној институцији у свој земљи

25.11.2008.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА ПОСТДИПЛОМСКЕ СТУДИЈЕ ИЗ ЕКОНОМИЈЕ ЗА ПОСЛОВНУ АНАЛИЗУ

Опен Социетy Институте, тхе Фореигн анд Цоммонwеалтх Оффице анд Стаффордсхире Университy Сцхоларсхип Сцхеме фор Централ анд Еаст Еуропеан Цоунтриес у сарадњи са Педагошким Центром Црне Горе објављује конкурс за стипендије за постдипломске студије из области економије. Од кандидата се очекује да буду држављани Црне Горе са сталним мјестом боравишта у истој.
Апликанти морају посједовати изванредне академске квалификације из економије или сродних дисциплина, а захтјева се и добро познавање енглеског језика. Стипендија покрива школарину на Стаффордсхире Университy, трошкове живота за једну особу и повратну авионску карту. По завршетку студија од успјешних кандидата се очекује да се врате у њихову земљу да наставе са студирањем или послом. Додатне информације о програму доступне су путем сајта Универзитета: хттп://www.стаффс.ац.ук/сцхоолс/бусинесс

25.11.2008.

Конкурс за стипендије за школску 2009/10 годину из области друштвених и хуманистичких наука

Конкурс за стипендије за школску 2009/10 годину из области друштвених и хуманистичких наука, које омогућавају изузетним студентима из Црне Горе једногодишње постдипломске студије на Универзитету Кембриџ ( ОСИ/ФЦО ЦХЕВЕНИНГ/ЦАМБРИДГЕ ОВЕРСЕАС ТРУСТС
ЈОИНТЛY-ФУНДЕД СЦХОЛАРСХИПС ФОР ПОСТГРАДУАТЕ СТУДЕНТС)
из сљедећих области:
Криминологија,
Студије управљања процесом развоја,
Образовање,
Енглески језик и примјењена лингвистика,
Историја,
Историја и филозофија науке,
Међународни односи,
Право,
Менаџмент,
Филозофија,
Политичка филозофија и историја идеја,
Социјална антропологија.

02.04.2008.

Ерасмус Мундус (Ацтион ИВ Енханцинг аттрацтивенесс) Промовисање европског простора високог образовања

Обавјештамо Вас да је отворен конкурс за пријављивање пројеката у оквиру Ерасмус Мундус програма (Ацтион ИВ Енханцинг аттрацтивенесс) - Промовисање европског простора високог образовања. Ова акција подржава пројекте европске сарадње која има за циљ да побољша имиџ, видљивост и приступност европском простору високог образовања. Овим пројектима жели се допринијети увођењу међународне димензије у систем квалитета високог образовања, међусобном признавању квалификација између европских и партнерских земљама, развоју курикулума или мобилности.