Manja slova Veća slova RSSMedjunarodni programi mobilnosti studenata

28.10.2010.

Info sastanak u cilju upoznavanja crnogorske akademske zajednice sa programom Mediteranska Kancelarija za mlade – pilot projektom “Mobilnost studenata i mladih profesionalca”

U prostorijama Ministarstva prosvjete i nauke, sektor za visoko obrazovanje, 27. oktobra 2010. godine u 12 časova održan je Info sastanak o programu Mediteranska Kancelarija za mlade, sa posebnim osvrtom na pilot projekat koji se realizuje u okviru Programa “ Mobilnost studenata i mladih profesionalaca”. Info sastanak je održan u cilju bližeg informisanja predstavnika ustanova visokog obrazovanja o ciljevima i značaju Programa i stipendijama koje se obezbjeđuju u okviru Programa. Takođe je dato pojašnjenje u uslovima i postupku prijave za ustanove visokog obrazovanja, koje žele da konkurišu za učešće u Programu.

27.10.2010.

MEDITERANSKA KANCELARIJA ZA MLADE Pilot program “Mobilnost studenata i mladih profesionalaca” Treće konferencije eksperata, Limasol, 18. i 19. oktobar 2010. god.

MEDITERANSKA KANCELARIJA ZA MLADE  Pilot program “Mobilnost studenata i mladih profesionalaca”  Treće konferencije eksperata, Limasol, 18. i 19. oktobar 2010. god.

Treća ekspertska konferencija „Mediteranska kancelarija za mlade“, posvećena Pilot programu „Mobilnost studenata i mladih profesionalaca“, održana je u Limasolu, Kipar, 18. i 19. oktobra 2010. godine, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kipra i Ministarstva za imigracije, integracije, nacionalni identitet i razvoj solidarnosti Republike Francuske. Na Konferenciji su učestvovali predstavnici Crne Gore u sastavu: prof. dr Milica Pejanović Đurišić, profesorica na Univerzitetu Crne Gore (dosadašnji ambasador CG u Republici Francuskoj, jedan od inicijatora osnivanja Mediteranske kancelarije za mlade), Nada Kovač, savjetnica u Ministarstvu prosvjete i nauke i Anita Bilafer, savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

07.10.2010.

CEEPUS stipendije – konkurs za ljetnji semester 2010/11.god.

Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren konkurs za CEEPUS stipendije, za ljetnji semestar 2010/11. godine. Detaljnije informacije o programu i stipendijama CEEPUS mogu se naći na web stranici Ministarstva prosvjete i nauke www.mpin.gov.me , link Međunarodni programi mobilnosti studenata i istraživača ili na web adresi www.ceepus.info

30.08.2010.

Konkurs za eksperte za evaluaciju Tempus projekata

Obavještavamo Vas da je konkurs za eksperte za evaluaciju projekata Tempus stalno otvoren do 30. juna 2013. godine.

27.08.2010.

ERASMUS MUNDUS - Vanredni konkurs za akciju 2

Obavještavamo vas da je otvoren novi konkurs za projekte u okviru Erasmus Mundus II programa – akcija 2.

29.04.2010.

Studying in Europe - some useful links

European Commission websites offering practical advice to students and academics Examples of websites offering information on study in individual European countries

29.04.2010.

Studiranje u inostranstvu

Studiranje u RUSIJI Studiranje u VELIKOJ BRITANIJI Studiranje u ŠVEDSKOJ Studiranje u HOLANDIJI Studiranje u NORVEŠKOJ Studiranje u NJEMAČKOJ Studiranje u GRČKOJ Studiranje u SLOVENIJI Studiranje u JAPANU Studiranje u SAD-u Studiranje u ITALIJI Studiranje u SLOVAČKOJ Studiranje u TURSKOJ KORISNI LINKOVI I PRETRAŽIVAČI

26.04.2010.

INFORMACIJA O CEEPUS PROGRAMU

CEEPUS II-Central European Exchange Program for University Studies Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu Crna Gora je učesnica Centralno-evropskog programa za univerzitetsku razmjenu od školske 2005/06 godine. U Program su uključene sljedeće države: Austrija, Bugarska, Republika Slovačka, Češka Republika, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. CEEPUS obezbjeđuje stipendije za studente osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i univerzitetske profesore za studijski boravak, kurseve jezika, intenzivne kurseve (ljetnje škole i obuka mladog nastavnog kadra) i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa.

14.04.2010.

INFORMACIJA O CEEPUS PROGRAMU

CEEPUS II-Central European Exchange Program for University Studies Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu Crna Gora je učesnica Centralno-evropskog programa za univerzitetsku razmjenu od školske 2005/06 godine. U Program su uključene sljedeće države: Austrija, Bugarska, Republika Slovačka, Češka Republika, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. U toku su pregovori sa Moldavijom, Švajcarskom, Lihtenštajnom, Njemačkom i Ukrajinom o pristupanju Programu.

19.11.2009.

Rezultati selekcije drugog konkursa Tempus projekata

Obavještavamo vas da su objavljeni rezultati selekcije drugog konkursa Tempus projekata (koji je završen 28. aprila 2009. godine).
Ukupno je odabrano 69 projekata za finansiranje podršku od strane Evropske komisije. Za Crnu Goru su odobrena 4 projekta.
Izabrane projekte možete pogledati na Listi, koju u prilogu dostavljamo.
Više informacija o drugom konkursu pogledajte na zvaničnom sajtu Tempusa - http://eacea.ec.europa.eu/tempus/results_compendia/results_en.php
Vanja Drljevic
Tempus koordinator za Crnu Goru