Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Медјународни програми мобилности студената

07.10.2010.

ЦЕЕПУС стипендије – конкурс за љетњи семестер 2010/11.год.

Обавјештавамо све заинтересоване да је отворен конкурс за ЦЕЕПУС стипендије, за љетњи семестар 2010/11. године. Детаљније информације о програму и стипендијама ЦЕЕПУС могу се наћи на wеб страници Министарства просвјете и науке www.мпин.гов.ме , линк Међународни програми мобилности студената и истраживача или на wеб адреси www.цеепус.инфо

30.08.2010.

Конкурс за експерте за евалуацију Темпус пројеката

Обавјештавамо Вас да је конкурс за експерте за евалуацију пројеката Темпус стално отворен до 30. јуна 2013. године.

27.08.2010.

ЕРАСМУС МУНДУС - Ванредни конкурс за акцију 2

Обавјештавамо вас да је отворен нови конкурс за пројекте у оквиру Ерасмус Мундус ИИ програма – акција 2.

29.04.2010.

Студyинг ин Еуропе - соме усефул линкс

Еуропеан Цоммиссион wебситес офферинг працтицал адвице то студентс анд ацадемицс Еxамплес оф wебситес офферинг информатион он студy ин индивидуал Еуропеан цоунтриес

29.04.2010.

Студирање у иностранству

Студирање у РУСИЈИ Студирање у ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ Студирање у ШВЕДСКОЈ Студирање у ХОЛАНДИЈИ Студирање у НОРВЕШКОЈ Студирање у ЊЕМАЧКОЈ Студирање у ГРЧКОЈ Студирање у СЛОВЕНИЈИ Студирање у ЈАПАНУ Студирање у САД-у Студирање у ИТАЛИЈИ Студирање у СЛОВАЧКОЈ Студирање у ТУРСКОЈ КОРИСНИ ЛИНКОВИ И ПРЕТРАЖИВАЧИ

26.04.2010.

ИНФОРМАЦИЈА О ЦЕЕПУС ПРОГРАМУ

ЦЕЕПУС ИИ-Централ Еуропеан Еxцханге Програм фор Университy Студиес Централно-европски програм за универзитетску размјену Црна Гора је учесница Централно-европског програма за универзитетску размјену од школске 2005/06 године. У Програм су укључене сљедеће државе: Аустрија, Бугарска, Република Словачка, Чешка Република, Словенија, Хрватска, Мађарска, Пољска, Србија, Црна Гора, Румунија, Албанија, Македонија и Босна и Херцеговина. ЦЕЕПУС обезбјеђује стипендије за студенте основних, постдипломских и докторских студија и универзитетске професоре за студијски боравак, курсеве језика, интензивне курсеве (љетње школе и обука младог наставног кадра) и студентске екскурзије у некој од земаља чланица ЦЕЕПУС програма.

14.04.2010.

ИНФОРМАЦИЈА О ЦЕЕПУС ПРОГРАМУ

ЦЕЕПУС ИИ-Централ Еуропеан Еxцханге Програм фор Университy Студиес Централно-европски програм за универзитетску размјену Црна Гора је учесница Централно-европског програма за универзитетску размјену од школске 2005/06 године. У Програм су укључене сљедеће државе: Аустрија, Бугарска, Република Словачка, Чешка Република, Словенија, Хрватска, Мађарска, Пољска, Србија, Црна Гора, Румунија, Албанија, Македонија и Босна и Херцеговина. У току су преговори са Молдавијом, Швајцарском, Лихтенштајном, Њемачком и Украјином о приступању Програму.

19.11.2009.

Резултати селекције другог конкурса Темпус пројеката

Обавјештавамо вас да су објављени резултати селекције другог конкурса Темпус пројеката (који је завршен 28. априла 2009. године).
Укупно је одабрано 69 пројеката за финансирање подршку од стране Европске комисије. За Црну Гору су одобрена 4 пројекта.
Изабране пројекте можете погледати на Листи, коју у прилогу достављамо.
Више информација о другом конкурсу погледајте на званичном сајту Темпуса - хттп://еацеа.ец.еуропа.еу/темпус/ресултс_цомпендиа/ресултс_ен.пхп
Вања Дрљевиц
Темпус координатор за Црну Гору

13.11.2009.

Састанак националних кореспондената за унапређивање националних оквира квалификација


У периоду од 9-10. новембра 2009. у Стразбуру одржан је састанак националних кореспондената за унапређивање националних оквира квалификација, у организацији Савјета Европе. На састанку су присуствовали представници свих земаља Западног Балкана, и великог броја земаља ЕУ, као и експерт из Ирске, г-дин Јохн Сцаттергоод и предсједавајући БФУГ (Група за праћење болоњског процеса) г-ђа Мyрна Смитт. Као представник Министарства просвјете и науке учествовала је Вања Дрљевић.

Свака земља била је у обавези да прије састанка припреми анализу стања (СWОТ) по питању националног оквира квалификација, а представник Савјета Европе г-дин Јеан Пхилиппе Рестоуеиx је, потом, на основу свих извјешатаја направио анализу свих извјештата и представио то на скупу.

15.09.2009.

Конкурс за пројекте у оквиру Централно-европске иницијативе

Обавјештавамо вас да је Универзитетска мрежа Централно-европске иницијативе расписала конкурс за одабир заједничких програма (ПхД курсева, мастер курсева, љетњих школа, семинара и радионица) у следећим областима сарадње:
Економија
Инфраструктура и транспорт
Регионални развој и урбанизам
Јавна администрација и управљачки модели
Информационе технологије
Животна средина
Рок за подношење пријава је 20. новембар 2009. године.

Заједнички програм треба да укључи најмање два Универзитета из различитих земаља ЦЕИ, унутар једне од шест наведених области сарадње.
Приоритет у учешћу имају чланице ЦЕИ које нијесу у саставу Европске уније Албанија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Црна Гора и Србија.
Све детаљније информације о наведеном конкурсу можете потражити на wеб сите-у ЦЕИ (www.цеинет.орг).