Manja slova Veća slova RSSMedjunarodni programi mobilnosti studenata

07.10.2010.

CEEPUS stipendije – konkurs za ljetnji semester 2010/11.god.

Obavještavamo sve zainteresovane da je otvoren konkurs za CEEPUS stipendije, za ljetnji semestar 2010/11. godine. Detaljnije informacije o programu i stipendijama CEEPUS mogu se naći na web stranici Ministarstva prosvjete i nauke www.mpin.gov.me , link Međunarodni programi mobilnosti studenata i istraživača ili na web adresi www.ceepus.info

30.08.2010.

Konkurs za eksperte za evaluaciju Tempus projekata

Obavještavamo Vas da je konkurs za eksperte za evaluaciju projekata Tempus stalno otvoren do 30. juna 2013. godine.

27.08.2010.

ERASMUS MUNDUS - Vanredni konkurs za akciju 2

Obavještavamo vas da je otvoren novi konkurs za projekte u okviru Erasmus Mundus II programa – akcija 2.

29.04.2010.

Studying in Europe - some useful links

European Commission websites offering practical advice to students and academics Examples of websites offering information on study in individual European countries

29.04.2010.

Studiranje u inostranstvu

Studiranje u RUSIJI Studiranje u VELIKOJ BRITANIJI Studiranje u ŠVEDSKOJ Studiranje u HOLANDIJI Studiranje u NORVEŠKOJ Studiranje u NJEMAČKOJ Studiranje u GRČKOJ Studiranje u SLOVENIJI Studiranje u JAPANU Studiranje u SAD-u Studiranje u ITALIJI Studiranje u SLOVAČKOJ Studiranje u TURSKOJ KORISNI LINKOVI I PRETRAŽIVAČI

26.04.2010.

INFORMACIJA O CEEPUS PROGRAMU

CEEPUS II-Central European Exchange Program for University Studies Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu Crna Gora je učesnica Centralno-evropskog programa za univerzitetsku razmjenu od školske 2005/06 godine. U Program su uključene sljedeće države: Austrija, Bugarska, Republika Slovačka, Češka Republika, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. CEEPUS obezbjeđuje stipendije za studente osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i univerzitetske profesore za studijski boravak, kurseve jezika, intenzivne kurseve (ljetnje škole i obuka mladog nastavnog kadra) i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa.

14.04.2010.

INFORMACIJA O CEEPUS PROGRAMU

CEEPUS II-Central European Exchange Program for University Studies Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu Crna Gora je učesnica Centralno-evropskog programa za univerzitetsku razmjenu od školske 2005/06 godine. U Program su uključene sljedeće države: Austrija, Bugarska, Republika Slovačka, Češka Republika, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina. U toku su pregovori sa Moldavijom, Švajcarskom, Lihtenštajnom, Njemačkom i Ukrajinom o pristupanju Programu.

19.11.2009.

Rezultati selekcije drugog konkursa Tempus projekata

Obavještavamo vas da su objavljeni rezultati selekcije drugog konkursa Tempus projekata (koji je završen 28. aprila 2009. godine).
Ukupno je odabrano 69 projekata za finansiranje podršku od strane Evropske komisije. Za Crnu Goru su odobrena 4 projekta.
Izabrane projekte možete pogledati na Listi, koju u prilogu dostavljamo.
Više informacija o drugom konkursu pogledajte na zvaničnom sajtu Tempusa - http://eacea.ec.europa.eu/tempus/results_compendia/results_en.php
Vanja Drljevic
Tempus koordinator za Crnu Goru

13.11.2009.

Sastanak nacionalnih korespondenata za unapređivanje nacionalnih okvira kvalifikacija


U periodu od 9-10. novembra 2009. u Strazburu održan je sastanak nacionalnih korespondenata za unapređivanje nacionalnih okvira kvalifikacija, u organizaciji Savjeta Evrope. Na sastanku su prisustvovali predstavnici svih zemalja Zapadnog Balkana, i velikog broja zemalja EU, kao i ekspert iz Irske, g-din John Scattergood i predsjedavajući BFUG (Grupa za praćenje bolonjskog procesa) g-đa Myrna Smitt. Kao predstavnik Ministarstva prosvjete i nauke učestvovala je Vanja Drljević.

Svaka zemlja bila je u obavezi da prije sastanka pripremi analizu stanja (SWOT) po pitanju nacionalnog okvira kvalifikacija, a predstavnik Savjeta Evrope g-din Jean Philippe Restoueix je, potom, na osnovu svih izvješataja napravio analizu svih izvještata i predstavio to na skupu.

15.09.2009.

Konkurs za projekte u okviru Centralno-evropske inicijative

Obavještavamo vas da je Univerzitetska mreža Centralno-evropske inicijative raspisala konkurs za odabir zajedničkih programa (PhD kurseva, master kurseva, ljetnjih škola, seminara i radionica) u sledećim oblastima saradnje:
Ekonomija
Infrastruktura i transport
Regionalni razvoj i urbanizam
Javna administracija i upravljački modeli
Informacione tehnologije
Životna sredina

Rok za podnošenje prijava je 20. novembar 2009. godine.

Zajednički program treba da uključi najmanje dva Univerziteta iz različitih zemalja CEI, unutar jedne od šest navedenih oblasti saradnje.
Prioritet u učešću imaju članice CEI koje nijesu u sastavu Evropske unije Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Srbija.


Sve detaljnije informacije o navedenom konkursu možete potražiti na web site-u CEI (www.ceinet.org).