Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Медјународни програми мобилности студената

11.12.2012.

Продужен рок за регистрацију за 3 стипендије за мастер студије на Колдежу за комуникације и бизнис у Будимпешти и за 3 стипендије на Међународним мастер студијама на Коледyу Есзтерхасзy Каролy у Егеру

Обавјештавамо заинтересоване кандидате да је продужен рок за регистрацију за 3 стипендије за мастер студије на Колдежу за комуникације И бизнис у Будимпешти и за 3 стипендије на Међународним мастер студијама на Коледyу Есзтерхасзy Каролy у Егеру.

16.11.2012.

Конкурс за учешће црногорских установа виског образовања у пројекат „Мобилност студената и младих истраживача, за школску 2013/14. годину.

У оквиру програма Медитеранска канцеларија за младе, реализује се пилот пројекат „Мобилност студената и младих истраживача“. Конкурс за пријаву установа високог образовања за учешће у овом Програму, за школску 2013/14. годину, отворен је до 31. јануара 2013. године.

29.10.2012.

Стипендије Владе Румуније намијењене страним грађанима, за академску 2013/2014. годину

Министарство вањских послова (МАЕ) и Министарство образовања, истраживања, младих и спорта (МЕЦТС) додијелиће 85 стипендија за редовне И постдипломске студије у Румунији градјанима из земаља које нису чланице ЕУ (без обзира на земљу пребивалишта). Приоритет ће се дати градјанима из земаља које нису чланице ЕУ, а са којима Румунија нема уговора у области културе и образовања.

19.10.2012.

Унитед Wорлд Цоллегес

Унитед Wорлд Цоллегес

27.06.2012.

Портал о стипендијама www.сцхоларсхипстимес.цом

Обавјештавамо да се информације о стипендијама могу наци на wеб адреси www.сцхоларсхипстимес.цом.

14.05.2012.

ЦЕЕПУС конкурс за зимски земестрар 2012/13

ЦЕЕПУС ИИ-Централ Еуропеан Еxцханге Програм фор Университy Студиес Централно-европски програм за универзитетску размјену У овај Програм су укључене сљедеће државе: Аустрија, Бугарска, Словачка, Чешка, Словенија, Хрватска, Мађарска, Молдавија, Пољска, Србија, Црна Гора, Румунија, Албанија, Македонија и Босна и Херцеговина.

02.02.2012.

Конкурс за пријаву пројеката у оквиру ЦЕИ универзитетске мреже

Централно-европску иницијативу чини 18 земаља чланица: Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Србија, Словачка, Словенија и Украјина. Од њеног успостављања, за основни циљ је имала подршку земљама централне и источне Европе у процесу транзиције и приближавању ЕУ.

02.02.2012.

ГО СТYРИА СТИПЕНДИЈЕ

Провиниција Стирија у сарадњи са Универзитетом у Грацу нуди стипендије изузетним студентима из земаља Југоисточне Европе. Више информација о студијским програмима на Универзитету у Грацу се може наћи на wеб адреси Универзитета. Право на Го Стyриа стипендију имају кандидати из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Косова, Црне Горе, Македоније, Албаније, Грчке, Кипра, Турске, Мађарске, Румуније, Бугарске и Молдавије.

01.02.2012.

Конкурс за пријаву пројеката (заједничких програма)

Централно-европску иницијативу чини 18 земаља чланица: Албанија, Аустрија, Бјелорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Цешка Република, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Пољска, Румунија, Србија, Словачка, Словенија и Украјина. Од њеног успостављања, за основни циљ је имала подршку земљама централне и источне Европе у процесу транзиције и приближавању ЕУ.

28.10.2011.

Програми мобилности за студенте/истраживаче/наставно особље

1. ЦЕЕПУС 2. ЦЕИ Университy Нетwорк 3. ЦЕИ Ресеарцх Феллоwсхип Програм – ЦЕРЕС 4. Медитерранеан Оффице фор Yоутх – МОY 5. Висеград Сцхоларсхип Программе 6. Го Стyриа програм 7. Програм мобилности Владе Словеније 8. Програм мобилности Владе Словачке 9. Јоин ЕУ СЕЕ програм мобилности 10. БАСИЛЕУС програм мобилности 11. ЕУРОWЕБ програм мобилности 12. Муммерт стипендије