Manja slova Veća slova RSSMedjunarodni programi mobilnosti studenata

02.10.2013.

Stipendije za studijske boravke u Slovačkoj, 2013/14.

Objavljen je konkurs za stipendije Vlade Republike Slovačke u cilju promovisanja mobilnosti studenata, istraživača, nastavnog osoblja i umjetnika.

09.01.2013.

Institut za međunarodne i regionalne studije Univerziteta Segedin (Madjarska), u saradnji sa Institutom za političke studije iz Lila (Francuska) i Univerzitetom Luvena (Belgija) dodijeljuje Crnoj Gori 2 stipendije za 2-godišnje master studije

Institut za medjunarodne i regionalne studije Univerziteta Segedin (Madjarska), u saradnji sa Institutom za političke studije iz Lila (Francuska) i Univerzitetom Luvena (Belgija) dodijeljuje Crnoj Gori 2 stipendije za 2-godišnje master studije, počev od septembra 2013.godine.

11.12.2012.

Produžen rok za registraciju za 3 stipendije za master studije na Koldežu za komunikacije i biznis u Budimpešti i za 3 stipendije na Međunarodnim master studijama na Koledyu Eszterhaszy Karoly u Egeru

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je produžen rok za registraciju za 3 stipendije za master studije na Koldežu za komunikacije I biznis u Budimpešti i za 3 stipendije na Međunarodnim master studijama na Koledyu Eszterhaszy Karoly u Egeru.

16.11.2012.

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova viskog obrazovanja u projekat „Mobilnost studenata i mladih istraživača, za školsku 2013/14. godinu.

U okviru programa Mediteranska kancelarija za mlade, realizuje se pilot projekat „Mobilnost studenata i mladih istraživača“. Konkurs za prijavu ustanova visokog obrazovanja za učešće u ovom Programu, za školsku 2013/14. godinu, otvoren je do 31. januara 2013. godine.

29.10.2012.

Stipendije Vlade Rumunije namijenjene stranim građanima, za akademsku 2013/2014. godinu

Ministarstvo vanjskih poslova (MAE) i Ministarstvo obrazovanja, istraživanja, mladih i sporta (MECTS) dodijeliće 85 stipendija za redovne I postdiplomske studije u Rumuniji gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU (bez obzira na zemlju prebivališta). Prioritet će se dati gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU, a sa kojima Rumunija nema ugovora u oblasti kulture i obrazovanja.

19.10.2012.

United World Colleges

United World Colleges

27.06.2012.

Portal o stipendijama www.scholarshipstimes.com

Obavještavamo da se informacije o stipendijama mogu naci na web adresi www.scholarshipstimes.com.

14.05.2012.

CEEPUS konkurs za zimski zemestrar 2012/13

CEEPUS II-Central European Exchange Program for University Studies Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu U ovaj Program su uključene sljedeće države: Austrija, Bugarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

02.02.2012.

Konkurs za prijavu projekata u okviru CEI univerzitetske mreže

Centralno-evropsku inicijativu čini 18 zemalja članica: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina. Od njenog uspostavljanja, za osnovni cilj je imala podršku zemljama centralne i istočne Evrope u procesu tranzicije i približavanju EU.

02.02.2012.

GO STYRIA STIPENDIJE

Provinicija Stirija u saradnji sa Univerzitetom u Gracu nudi stipendije izuzetnim studentima iz zemalja Jugoistočne Evrope. Više informacija o studijskim programima na Univerzitetu u Gracu se može naći na web adresi Univerziteta. Pravo na Go Styria stipendiju imaju kandidati iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Grčke, Kipra, Turske, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Moldavije.