Manja slova Veća slova RSSMedjunarodni programi mobilnosti studenata

06.05.2011.

Mediteranska kancelarija za mlade – program stipendija Mediterranean Office for Youth (MOY) Konkurs za magistarske i doktorske studije 2011/12

Program Mediteranska kancelarija za mlade ima za cilj promociju mobilnosti studenata magiostarskih i doktorskih studija, kao i obavljanje stručne prakse u zemljama članicama Programa. Zemlje članice programa su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Egipat, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kipar, Liban, Malta, Marokao, Slovenija, Španija, Tunis i Turska.

03.03.2011.

Go Styria program- krajnji rok za prijavu 25. mart

Obavještavamo sve zainteresovane da je krajnji rok za prijavu za Go Styria program 25. mart 2011. god. Neophodno je dostaviti kompletno popunjen i potpisan prijavni formular, uz potvrdu o studiranju, uvjerenje o položenim ispitima, ovjerenu kopiju poslednje stečene diploma (bečelor), CV, plan studija/istraživanja, dva pisma preporuke i kopiju pasoša.

03.03.2011.

Go Styria program- krajnji rok za prijavu 25. mart

Obavještavamo sve zainteresovane da je krajnji rok za prijavu za Go Styria program 25. mart 2011. god. Neophodno je dostaviti kompletno popunjen i potpisan prijavni formular, uz potvrdu o studiranju, uvjerenje o položenim ispitima, ovjerenu kopiju poslednje stečene diploma (bečelor), CV, plan studija/istraživanja, dva pisma preporuke i kopiju pasoša.

27.01.2011.

Otvoren konkurs za stipendije u okviru Erasmus Mundus programa – projekat BASILEUS III

Obavještavamo vas da je objavljen konkurs za Basileus III projekat mobilnosti u okviru Erasmus Mundus programa – akcija 2. Basileus III projekat podrazumijeva partnerstvo između ustanova visokog obrazovanja, u okviru kojeg se podržava studijska i istraživačka mobilnost između univerziteta i ustanova visokog obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana i osam partnerskih univerziteta iz EU. Projekat se finansira od strane Evropske komisije. Univerzitet u Gentu je koordinator projekta.

20.12.2010.

GO STYRIA PROGRAM

Provinicija Stirija u saradnji sa Univerzitetom u Gracu nudi stipendije izuzetnim studentima iz zemalja Jugoistočne Evrope. Više informacija o studijskim programima na Univerzitetu u Gracu se može naći na web adresi Univerziteta u Gracu. Početkom 2011.godine biće objavljen konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2011/12. godinu.

20.12.2010.

VIŠEGRAD PROGRAM STIPENDIJA: Češka Republika, Slovačka Republika, Mađarska i Poljska

Ovaj program nudi stipendije za studente specijalističkih, magistarskih i doktorskih studija. Kandidati mogu konkurisati za studijski boravak u trajanju od minimum 1 semestar, a maksimum 4 semestra (kandidat može dobiti stipendiju za kompletne magistarske studije). Korisnici stipendija mogu da studiraju u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj ili Poljskoj.

13.12.2010.

Open Society Foundations / Staffordshire University Business School SCHOLARSHIPS FOR MSc in ECONOMICS FOR BUSINESS ANALYSIS 2011-12

The Open Society Foundations and Staffordshire University Business School invite applications for the above scholarships. Applicants will be expected to be both citizens of and resident in MONTENEGRO

13.12.2010.

OPEN SOCIETY FOUNDATIONS and STAFFORDSHIRE UNIVERSITY BUSINESS SCHOOL (UK) SCHOLARSHIPS FOR MPhil/PhD IN ECONOMICS BY DISTANCE LEARNING MODE

The Open Society Foundations and Staffordshire University Business School invite applications for the above four-year scholarships. Applicants will normally be expected to be citizens of and resident in MONTENEGRO Applicants should have outstanding academic qualifications and good English. They should be teachers or researchers associated with an academic institution or a research organisation.

28.10.2010.

Info sastanak u cilju upoznavanja crnogorske akademske zajednice sa programom Mediteranska Kancelarija za mlade – pilot projektom “Mobilnost studenata i mladih profesionalca”

U prostorijama Ministarstva prosvjete i nauke, sektor za visoko obrazovanje, 27. oktobra 2010. godine u 12 časova održan je Info sastanak o programu Mediteranska Kancelarija za mlade, sa posebnim osvrtom na pilot projekat koji se realizuje u okviru Programa “ Mobilnost studenata i mladih profesionalaca”. Info sastanak je održan u cilju bližeg informisanja predstavnika ustanova visokog obrazovanja o ciljevima i značaju Programa i stipendijama koje se obezbjeđuju u okviru Programa. Takođe je dato pojašnjenje u uslovima i postupku prijave za ustanove visokog obrazovanja, koje žele da konkurišu za učešće u Programu.

27.10.2010.

MEDITERANSKA KANCELARIJA ZA MLADE Pilot program “Mobilnost studenata i mladih profesionalaca” Treće konferencije eksperata, Limasol, 18. i 19. oktobar 2010. god.

MEDITERANSKA KANCELARIJA ZA MLADE  Pilot program “Mobilnost studenata i mladih profesionalaca”  Treće konferencije eksperata, Limasol, 18. i 19. oktobar 2010. god.

Treća ekspertska konferencija „Mediteranska kancelarija za mlade“, posvećena Pilot programu „Mobilnost studenata i mladih profesionalaca“, održana je u Limasolu, Kipar, 18. i 19. oktobra 2010. godine, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kipra i Ministarstva za imigracije, integracije, nacionalni identitet i razvoj solidarnosti Republike Francuske. Na Konferenciji su učestvovali predstavnici Crne Gore u sastavu: prof. dr Milica Pejanović Đurišić, profesorica na Univerzitetu Crne Gore (dosadašnji ambasador CG u Republici Francuskoj, jedan od inicijatora osnivanja Mediteranske kancelarije za mlade), Nada Kovač, savjetnica u Ministarstvu prosvjete i nauke i Anita Bilafer, savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.