Manja slova Veća slova RSSMedjunarodni programi mobilnosti studenata

03.10.2013.

Programi mobilnosti za studente/istraživače/nastavno osoblje

1. CEEPUS 2. Mediterranean Office for Youth – MOY 3. Visegrad Scholarship Programme 4. Go Styria program 5. Razmjena studenata po osnovu bilater.sporazuma sa Slovenijom 6. Razmjena studenata po osnovu bilater.sporazuma sa Hrvatskom 7. Program mobilnosti Vlade Slovačke 8. Mummert stipendije 9. DAAD 10. Join EU SEE program mobilnosti 11. BASILEUS program mobilnosti 12. EUROWEB program mobilnosti

02.10.2013.

Stipendije za studijske boravke u Slovačkoj, 2013/14.

Objavljen je konkurs za stipendije Vlade Republike Slovačke u cilju promovisanja mobilnosti studenata, istraživača, nastavnog osoblja i umjetnika.

09.01.2013.

Institut za međunarodne i regionalne studije Univerziteta Segedin (Madjarska), u saradnji sa Institutom za političke studije iz Lila (Francuska) i Univerzitetom Luvena (Belgija) dodijeljuje Crnoj Gori 2 stipendije za 2-godišnje master studije

Institut za medjunarodne i regionalne studije Univerziteta Segedin (Madjarska), u saradnji sa Institutom za političke studije iz Lila (Francuska) i Univerzitetom Luvena (Belgija) dodijeljuje Crnoj Gori 2 stipendije za 2-godišnje master studije, počev od septembra 2013.godine.

11.12.2012.

Produžen rok za registraciju za 3 stipendije za master studije na Koldežu za komunikacije i biznis u Budimpešti i za 3 stipendije na Međunarodnim master studijama na Koledyu Eszterhaszy Karoly u Egeru

Obavještavamo zainteresovane kandidate da je produžen rok za registraciju za 3 stipendije za master studije na Koldežu za komunikacije I biznis u Budimpešti i za 3 stipendije na Međunarodnim master studijama na Koledyu Eszterhaszy Karoly u Egeru.

16.11.2012.

Konkurs za učešće crnogorskih ustanova viskog obrazovanja u projekat „Mobilnost studenata i mladih istraživača, za školsku 2013/14. godinu.

U okviru programa Mediteranska kancelarija za mlade, realizuje se pilot projekat „Mobilnost studenata i mladih istraživača“. Konkurs za prijavu ustanova visokog obrazovanja za učešće u ovom Programu, za školsku 2013/14. godinu, otvoren je do 31. januara 2013. godine.

29.10.2012.

Stipendije Vlade Rumunije namijenjene stranim građanima, za akademsku 2013/2014. godinu

Ministarstvo vanjskih poslova (MAE) i Ministarstvo obrazovanja, istraživanja, mladih i sporta (MECTS) dodijeliće 85 stipendija za redovne I postdiplomske studije u Rumuniji gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU (bez obzira na zemlju prebivališta). Prioritet će se dati gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU, a sa kojima Rumunija nema ugovora u oblasti kulture i obrazovanja.

19.10.2012.

United World Colleges

United World Colleges

27.06.2012.

Portal o stipendijama www.scholarshipstimes.com

Obavještavamo da se informacije o stipendijama mogu naci na web adresi www.scholarshipstimes.com.

14.05.2012.

CEEPUS konkurs za zimski zemestrar 2012/13

CEEPUS II-Central European Exchange Program for University Studies Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu U ovaj Program su uključene sljedeće države: Austrija, Bugarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Poljska, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Albanija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

02.02.2012.

Konkurs za prijavu projekata u okviru CEI univerzitetske mreže

Centralno-evropsku inicijativu čini 18 zemalja članica: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina. Od njenog uspostavljanja, za osnovni cilj je imala podršku zemljama centralne i istočne Evrope u procesu tranzicije i približavanju EU.