Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Састанак националних кореспондената за унапређивање националних оквира квалификација

Датум објаве: 13.11.2009 10:42 | Аутор: Међународни програми мобилности студената и истраживача

Испис Штампај страницуУ периоду од 9-10. новембра 2009. у Стразбуру одржан је састанак националних кореспондената за унапређивање националних оквира квалификација, у организацији Савјета Европе. На састанку су присуствовали представници свих земаља Западног Балкана, и великог броја земаља ЕУ, као и експерт из Ирске, г-дин Јохн Сцаттергоод и предсједавајући БФУГ (Група за праћење болоњског процеса) г-ђа Мyрна Смитт. Као представник Министарства просвјете и науке учествовала је Вања Дрљевић.

Свака земља била је у обавези да прије састанка припреми анализу стања (СWОТ) по питању националног оквира квалификација, а представник Савјета Европе г-дин Јеан Пхилиппе Рестоуеиx је, потом, на основу свих извјешатаја направио анализу свих извјештата и представио то на скупу.

Као примјер из Региона представљена је анализа стања и планови Хрватске по питању њиховог оквира квалификација, након чега је г-дин Јохн Сцаттергоод представио примјер Ирске, као земље која је доста одмакла на овом пољу.

Након општег дијела и презентација, учесници су подијељени у двије радионице, на којима је био ријечи о само-цертификовању, како то урадити, који су проблеми са којима се земље сусрећу итд.

Све презентације са Састанка могу се наћи на wеб сите-у Савјета Европе: www.цое.инт