Manja slova Veća slova RSS

>

Stipendije Pripremne komisje Organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih testiranja (CTBTO) za istraživače

Datum objave: 03.12.2014 15:03 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Pripremna komisija Organizacije za sveobhvatnu zabranu nuklearnih testiranja (CTBTO) obavještava sve države potpisnice o stipendijama koje nudi studentima, nedavno diplomiranim studentima, studentima na doktorskim i postdoktorskim studijama, zainteresovanim za istaživanje u oblasti kreiranja novih i originalnih rješenja u svim oblastima vezanim za Ugovor o sveobuhvatnoj zabrani nuklearih tesiranja.

Istraživanje bi trebalo da se fokusaira na povezanost diplomatije i nauke u odnosu na razvoj CTBTO tehnologija, monitorniga i njihov uticaj na perspektivu stupanja na snagu Ugovora. Tehnička pitanja koja mogu biti obuhvaćena istraživanjuma su IMS tehnologije verifikacije, obrada podataka, inspekcije na licu mjesta i primjena monitoringa podataka i metoda za druge svrhe. Istraživanje ne smije biti finansirano iz drugih izvora.

Stipendijom su poktiveni troškovi života u Beču u trajanju od 6 mjeseci, a stipendisti mogu dobiti i priliku da rezultate istraživanja prezentuju na odgovarajućim skuplovima, kao npr. CTBTO Konferencija o nauci i tehnologiji 2015. CTBTO naročito ohrabruje kandidate iz Evrope i zemalja u razvoju.

Zainteresovani kandidati mogu podnijeti zahtjev, CV i predlog istraživanja do 15. decembra 2014. godine putem web sajta https:///jobs.ctbto.org/.