Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Инфо састанак у циљу упознавања црногорске академске заједнице са програмом Медитеранска Канцеларија за младе – пилот пројектом “Мобилност студената и младих професионалца”

Датум објаве: 28.10.2010 11:06 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


 

У просторијама Министарства просвјете и науке,  сектор за високо образовање, 27. октобра 2010. године у 12 часова одржан је Инфо састанак о програму Медитеранска Канцеларија за младе, са посебним освртом на пилот пројекат који се реализује у оквиру Програма “ Мобилност студената и младих професионалаца”.  Инфо састанак је одржан у циљу ближег информисања представника установа високог образовања о циљевима и значају  Програма и стипендијама које се обезбјеђују у оквиру Програма. Такође је дато појашњење у условима и поступку пријаве за установе високог образовања, које желе да конкуришу за учешће у Програму.

Програм Медитеранска канцеларија за младе као сврху и циљ има промоцију мобилности младих људи, као студентске тако и радне мобилности на простору Медитерана. У почетку свог дјеловања, Канцеларија ће имплементирати:

а) пилот програм “Мобилност студената и младих професионалаца” и

б) информативни центар о програмима мобилности за земље медитерана

Земље чланице Програма су: Албаниа, Босна и Херцеговина, Хрватска, Кипар, Египат, Француска, Грчка, Италија, Либан, Малта, Црна Гора, Мароко, Словенија, Шпанија, Тунис и Турска.

Министарство просвјете и науке је национални оператор у Програму.

Представници установа високог образовања су близе упознати са овим Програмом кроз презентације И излагања предстваница Министарства И просвјете и науке Наде Ковач и Биљане Мишовић, након чега су у току дискусије препозната одређена питања која треба близе дефинисати И потврђено је да ће Министарство пружити сву неопходну пордшку у процесу пријаве установа високог образовања које желе да се укључе у Програм.

Све детаљније информације о Програму се могу наћи на wеб адреси: www.медитерранеаноффицефорyоутх.орг

Презентацију Медитеранска канцеларија за младе можете преузети овдје... Медитеранска канцеларија за младе,презентација.пдф