Manja slova Veća slova RSS

>

Info sastanak u cilju upoznavanja crnogorske akademske zajednice sa programom Mediteranska Kancelarija za mlade – pilot projektom “Mobilnost studenata i mladih profesionalca”

Datum objave: 28.10.2010 11:06 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


 

U prostorijama Ministarstva prosvjete i nauke,  sektor za visoko obrazovanje, 27. oktobra 2010. godine u 12 časova održan je Info sastanak o programu Mediteranska Kancelarija za mlade, sa posebnim osvrtom na pilot projekat koji se realizuje u okviru Programa “ Mobilnost studenata i mladih profesionalaca”.  Info sastanak je održan u cilju bližeg informisanja predstavnika ustanova visokog obrazovanja o ciljevima i značaju  Programa i stipendijama koje se obezbjeđuju u okviru Programa. Takođe je dato pojašnjenje u uslovima i postupku prijave za ustanove visokog obrazovanja, koje žele da konkurišu za učešće u Programu.

Program Mediteranska kancelarija za mlade kao svrhu i cilj ima promociju mobilnosti mladih ljudi, kao studentske tako i radne mobilnosti na prostoru Mediterana. U početku svog djelovanja, Kancelarija će implementirati:

a) pilot program “Mobilnost studenata i mladih profesionalaca” i

b) informativni centar o programima mobilnosti za zemlje mediterana

Zemlje članice Programa su: Albania, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Egipat, Francuska, Grčka, Italija, Liban, Malta, Crna Gora, Maroko, Slovenija, Španija, Tunis i Turska.

Ministarstvo prosvjete i nauke je nacionalni operator u Programu.

Predstavnici ustanova visokog obrazovanja su blize upoznati sa ovim Programom kroz prezentacije I izlaganja predstvanica Ministarstva I prosvjete i nauke Nade Kovač i Biljane Mišović, nakon čega su u toku diskusije prepoznata određena pitanja koja treba blize definisati I potvrđeno je da će Ministarstvo pružiti svu neophodnu pordšku u procesu prijave ustanova visokog obrazovanja koje žele da se uključe u Program.

Sve detaljnije informacije o Programu se mogu naći na web adresi: www.mediterraneanofficeforyouth.org

Prezentaciju Mediteranska kancelarija za mlade možete preuzeti ovdje... Mediteranska kancelarija za mlade,prezentacija.pdf