Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Институције образовног система

12.07.2017.

САВЈЕТОВАЊА О ПРИМЈЕНИ НОВОГ НАСТАВНОГ ПЛАНА И ПРОГРАМА

САВЈЕТОВАЊА О ПРИМЈЕНИ НОВОГ НАСТАВНОГ ПЛАНА И ПРОГРАМА У складу са измјенама наставног плана за основну школу, а у циљу благовремене припреме за почетак нове школске године, Завод за школство ће реализовати савјетовања на тему Имплементација новог наставног плана и програма у периоду од 22.08 – 25.08.2017. године.

12.07.2017.

Једанаеста Љетња школа „Црна Гора моја постојбина“

Једанаеста Љетња школа „Црна Гора моја постојбина“

Завод за школство и Управа за дијаспору по једанаести пут организују Љетњу школу „Црна Гора моја постојбина” за дјецу црногорских исељеника на Ивановим коритима, у периоду од 20. до 30. јула 2017. године. Љетњу школу ће ове године похађати 62 полазника из дванаест земаља.

11.07.2017.

КАТАЛОГ ПРОГРАМА СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА НАСТАВНИКА ЗА ШКОЛСКУ 2017/18. и 2018/19.ГОДИНУ

КАТАЛОГ ПРОГРАМА СТРУЧНОГ УСАВРШАВАЊА НАСТАВНИКА ЗА ШКОЛСКУ 2017/18. и  2018/19.ГОДИНУ

Завод за школство је и ове године у складу са Општим законом о образовању и васпитању и Правилником о организацији стручног усавршавања наставника и начину избора аутора програма стручног усавршавања, расписао конкурс за избор програма стручног усавршавања наставника у школској 2017/18. и 2018/19. години.

03.07.2017.

Информациона и медијска писменост – стратегија и пракса за углед

Информациона и медијска писменост – стратегија и пракса за углед

У оквиру пројекта "Информациона и медијска писменост (ИМП) - стратегија и пракса за углед", УНЕСЦО Партиципација 2017, чији је носилац НБЦГ “Ђурђе Црнојевић”, а реализује се у сарадњи са Министарством просвјете, Министарствим културе и Заводом за школство, на Цетињу је, у е-учионици Националне библиотеке, 23. јуна 2017. године, одржана прва радионица чија тема је била “Отворени приступ, фер коришћење и етичка употреба информационих извора”.

15.05.2017.

ЈАВНА РАСПРАВА У ВЕЗИ СА ОПШТЕОБРАЗОВНИМ ДИЈЕЛОМ ДЕВЕТ НАСТАВНИХ ПЛАНОВА ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА У СРЕДЊЕМ СТРУЧНОМ ОБРАЗОВАЊУ

ЈАВНА РАСПРАВА У ВЕЗИ  СА ОПШТЕОБРАЗОВНИМ ДИЈЕЛОМ ДЕВЕТ НАСТАВНИХ ПЛАНОВА ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА У СРЕДЊЕМ СТРУЧНОМ ОБРАЗОВАЊУ

Јавна расправа биће одржана 19. 05. 2017. године у сали Министарства просвјете, према сљедећем распореду:

11.04.2017.

Завод за уџбенике и наставна средства награђен на Сајму књига у Скопљу

Завод за уџбенике и наставна средства награђен на Сајму књига у Скопљу

Завод за уџбенике и наставна средства имао је више него успјешан наступ на 29. Међународном сајму књига у Скопљу, који је одржан од 4. до 10. априла. 2017. године.

06.04.2017.

НАЈАВА: Прослава Међународног дана Рома „Школа у мојим очима“

НАЈАВА: Прослава Међународног дана Рома „Школа у мојим очима“

Поводом Међународног дана Рома, годишње прославе ромске културе, Министарство просвјете Црне Горе, Завод за школство и Ромски образовни фонд и овогодишњи домаћин ЈУ ОШ „21 мај“ организују прославу под називом „Школа у мојим очима“ која ће се одржати у понедељак, 10. априла 2017. године у Културно-информативном центру „Будо Томовић“ у Подгорици, са почетком у 12х.

10.01.2017.

ПУТ СТВАРАОЦА ЗА УСПЈЕШНУ ЈЕЗИЧКУ ПРОДУКЦИЈУ

ПУТ СТВАРАОЦА ЗА УСПЈЕШНУ ЈЕЗИЧКУ ПРОДУКЦИЈУ

Током децембра 2016. године у Заводу за школство су, као дио редовне обуке наставника, реализована два дводневна семинара на тему „Пут ствараоца или као стварати текст“. Тај програм обуке намијењен је професорима црнгорског-српског, босанског, хрватског језика и књижевности у основним школама и обухвата методички поступак заснован на процесном приступу у подучавању стварању текста.

28.12.2016.

АКТИВНОСТИ НА ИМПЛЕМЕНТИРАЊУ ИНКЛУЗИВНОГ ОБРАЗОВАЊА У СТРУЧНИМ ШКОЛАМА

АКТИВНОСТИ НА ИМПЛЕМЕНТИРАЊУ ИНКЛУЗИВНОГ ОБРАЗОВАЊА У СТРУЧНИМ ШКОЛАМА

У оквиру раније започетог пројекта „Подршка инклузији у стручном образовању“ уз подршку КултурКонтакт-а реализован је низ активности за наставнике средњих стручних школа.

13.12.2016.

Предузетничко учење у оквиру подручја активности у вртићима

Предузетничко учење у оквиру подручја активности у вртићима

Обука за имплементацију предузетничког учења реализована је у четири предшколске установе које су одабране за пилотирање Програма „Предузетничко учење у оквиру подручја активности у предшколском васпитању и образовању“. Семинари су одржани у циљу подизања свијести васпитача и управа предшколских установа о значају имплементације кључне компетенције учење за предузетништво.