Manja slova Veća slova RSSInstitucije obrazovnog sistema

10.06.2016.

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“ za zemlje Jugoistočne Evrope, Cetinje, 19 – 26. jun 2016.

Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“ za zemlje Jugoistočne Evrope, Cetinje, 19 – 26. jun 2016. Ljetnja akademija „Ljudska prava u akciji“ za države Jugoistočne Evrope održaće se peti put na Cetinju u periodu 19 – 26. juna 2016.godine. Ljetnju akademiju organizuju Zavod za školstvo u saradnji sa Savjetom Evrope i Vergalend centrom iz Norveške.

02.06.2016.

Prezentacija sprovođenja programa:Obrazovanje za održivi razvoj u predškolskim ustanovama - razmjena iskustva

Prezentacija sprovođenja programa:Obrazovanje za održivi razvoj u predškolskim ustanovama - razmjena iskustva

Zavod za školstvo i Regionalni centar za životnu sredinu (REC), Kancelarija u Crnoj Gori organizovali su prezentaciju sprovođenja programa: Obrazovanje za održivi razvoj u predškolskim ustanovama - razmjena iskustva.

19.05.2016.

CRNA GORA ČITA I PIŠE

CRNA GORA ČITA I PIŠE

U Baru je, od 15. do 17. maja 2016. godine, realizovana studijska posjeta u okviru Projekta Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove Zavoda za školstvo, čija je autorka dr Dušanka Popović, dok stručni tim čine Aleksandra Vešović Ivanović, nadzornica (ZzŠ), Nađa Durković, savjetnica (ZUNS), doc. dr Sanja Šubarić (Filološki fakultet) i mr Dijana Laković (OŠ „Radojica Perović“)

19.05.2016.

Seminar “Rodna ravnopravnost u obrazovanju”

Seminar “Rodna ravnopravnost u obrazovanju”

Zavod za školstvo je u saradnji i uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava organizovao jednodnevni seminar za nastavnike/ce na temu rodna ravnopravnost u obrazovanju sa posebnim osvrtom na rodno zasnovano nasilje. Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i v.d. direktora Zavoda za školstvo Radovan Popović obratili su se učesnicima/učesnicama seminara.

16.05.2016.

Konferencija mladih Zapadnog Balkana – poziv za prijavljivanje učešća

Konferencija mladih Zapadnog Balkana – poziv za prijavljivanje učešća

Učesnici će udružiti snage u 4 paralelne grupe koje će raditi na sljedećim temama: Mladi u pokretu, obrazovanje u pokretu - obrazovanje i mobilnost mladih; Kucanje na vrata tržišta rada - zapošljavanje i preduzetništvo za mlade; Ne samo još jedna cigla u zidu - angažovanje i učešće mladih; Ustani, zauzmi se, govori - mladi i mediji. Poziv za prijave je otvoren za mlade ljude koji su:

13.05.2016.

Završen konkurs za navijačku sportsku pjesmu

Završen konkurs za navijačku sportsku pjesmu

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti ,a u okviru manifestacije”Decenija nezavisnosti,s ponosom slavimo” Zavod za školstvo je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete raspisao Konkurs za sportsku navijačku pjesmu.

12.05.2016.

ODRŽANO DRŽAVNO TAKMIČENJE IZ BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA I UPRAVLJANJA MOTORNIM VOZILOM

Treće državno takmičenje iz Bezbjednosti saobraćaja i upravljanja motornim vozilom održano je u prostorijama i na poligonu JU Viša stručna škola „Policijska akademija“ - Danilovgrad, u subotu, 7. maja 2016. godine.

10.05.2016.

ODRŽAN IV NACIONALNI SAJAM PREDUZEĆA ZA VJEŽBU CRNE GORE

ODRŽAN IV NACIONALNI SAJAM PREDUZEĆA ZA VJEŽBU CRNE GORE

U organizaciji Centra za stručno obrazovanje, odnosno Servis centra preduzeća za vježbu, Ministarstva prosvjete i uz podršku austrijske organizacije KulturKontakt, 05. maja 2016. godine, u prostorijama Gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici, održan je IV Nacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu i preduzetničkih klubova iz Crne Gore.

10.05.2016.

URUČENA OPREMA ZA RAD PREDUZETNIČKIH KLUBOVA U TRI SREDNJE ŠKOLE

URUČENA OPREMA ZA RAD PREDUZETNIČKIH KLUBOVA U TRI SREDNJE ŠKOLE

U sklopu projekta "Osnivanje preduzetničkih klubova kao oblika vannastavne aktivnosti u srednjim stručnim školama i gimnazijama" , predstavnici Centra za stručno obrazovanje Sandra Brkanović i Srđan Obradović, uručili su po laptop računar i štampač preduzetničkim klubovima u tri srednje škole, i to: JU Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, JU Gimnazija "Slobodan Škerović" iz Podgorice i JU Građevinsko-geodetska škola "ing. Marko Radević" iz Podgorice.

25.04.2016.

NAJAVA: IV NACIONALNI SAJAM PREDUZEĆA ZA VJEŽBU CRNE GORE

U organizaciji Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete i uz podršku austrijske organizacije KulturKontakt, 05. maja 2016. godine, u prostorijama Gimnazije "Slobodan Škerović" u Podgorici, biće organizovan IV Nacionalni sajam učeničkih preduzeća za vježbu i preduzetničkih klubova iz Crne Gore. Svečano otvaranje predviđeno je u 10 časova.