Manja slova Veća slova RSSInstitucije obrazovnog sistema

02.02.2016.

STRUČNO USAVRŠAVANJE PREDSTAVNIKA CENTRA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE CRNE GORE U SLOVENIJI

STRUČNO USAVRŠAVANJE PREDSTAVNIKA CENTRA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE CRNE GORE U SLOVENIJI Predstavnici Odjeljenja za standarde i kurikulume i Odjeljenja za evaluaciju, zajedno sa pomoćnikom direktora Centra za stručno obrazovanje (CSO), boravili su u posjeti Centru za poklično izobraževanje Republike Slovenije (CPI), u periodu od 26. do 28. januara 2016. godine. Cilj posjete je bio stručno usavršavanje zaposlenih na teme razvoja metodoloških dokumenata za razvoj kvalifikacija, procedura u razvoju kvalifikacija, modularizacije i kreditnog vrednovanja, realizacije praktičnog obrazovanja, obuke nastavnika, utvrđivanja kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada, organizacione strukture i dr.

01.02.2016.

PROFESIONALNI RAZVOJ NASTAVNIKA U CRNOJ GORI BR. 16

PROFESIONALNI RAZVOJ NASTAVNIKA U CRNOJ GORI BR. 16

Iz štampe je izašao novi broj PRNCG koji sadrži brojne aktuelnosti iz oblasti profesionalnog razvoja nastavnika u Crnoj Gori. U njemu su predstavljeni programi obuka realizovanih u 2015. godini. Kako doprinos realizaciji Strategije razvoja opšteg srednjeg obrazovanja u Crnoj Gori (2015-2020), časopis je predstavio osvrt na obuku profesora u gimnazijama i srednjim mješovitim školama za period 2006-2015.

28.01.2016.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU CENTRA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE CRNE GORE I CENTRA ZA POKLIČNO IZOBRAŽEVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU CENTRA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE CRNE GORE I CENTRA ZA POKLIČNO IZOBRAŽEVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE

Dana, 28.01.2016. godine u prostorijama Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport u Ljubljani, potpisan je Sporazum o saradnji između Centra za stručno obrazovanje Crne Gore i Centra za poklično izobraževanje Republike Slovenije. Sporazum su potpisali direktori dvije institucije, gospodin Elido Bandelj i gospodin Duško Rajković, u prisustvu ambasadora Crne Gore u Sloveniji gospodina Miomira Mugoše i državne sekretarke Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport gospođe Andreje Bare Lakota.

26.01.2016.

Poziv za učešće na nagradnom konkursu: Logo projekta ŠKOLA I GRAD

Poziv za učešće na nagradnom konkursu: Logo projekta ŠKOLA I GRAD

U okviru projekta "Škola i grad" Zavod za školstvo, NVO „Expeditio – Centar za održivi prostorni razvoj“ iz Kotora i NVO „JAS - Jugend Architektur Stadt“ (Grad arhitekture mladih) iz Essena, Njemačka, raspisuju konkurs za idejno rješenje logo-a ovog projekta. Ovaj projekat ima za cilj osnaživanje djece i mladih kako bi u budućnosti preuzimali aktivniju ulogu u kreiranju svojih gradova i naselja primjenjujući principe održivog razvoja.

Prethodna prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10