Manja slova Veća slova RSS

>

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva nagrađen na Sajmu knjiga u Skoplju

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva nagrađen na Sajmu knjiga u Skoplju
Datum objave: 11.04.2017 08:20 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Zavod za udžbenike i nastavna sredstva imao je više nego uspješan nastup na 29. Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju, koji je održan od 4. do 10. aprila. 2017. godine.

Knjiga pod nazivom „Doći ću iz šume čak“ autorke Jelene Martinović Bogojević, koju je ilustrovala Ivana Vujošević, a uredila Nađa Durković, dobila je prvu nagradu u kategoriji Najbolje ilustrovana knjiga ili slikovnica između dva sajama. Ovo je prvo priznanje koje je neko ZUNS-ovo izdanje osvojilo na međunarodnim sajmovima gdje se ova ustanova predstavila kao izlagač. „Doći ću iz šume čak” Zavod za udžbenike i nastavna sredstva realizovao je u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja, a knjiga je sufinansirana na konkursu Ministarsva kulture Crne Gore za 2014. godinu. Objavljena je kao dio biblioteke „Zublja“, namijenjene djeci i mladima.

ZUNS je učešće na skopskom sajmu iskoristio da predstavi svoja izdanja, ali i da ojača postojeće i uspostavi nove kontakte. Tako su štand ZUNS-a posjetili ambasador Crne Gore u Republici Makedoniji Predrag Mitrović sa saradnicama, predstavnici Saveza iseljenika iz Crne Gore u Republici Makedoniji Zoran Popović i Mile Gjorgjevski, zatim predstavnici firme „Pickatale“ koji su prezentovali elektronske materijale koje pomenuta firma proizvodi kao nastavno sredstvo za izučavanje stranih jezika, pomoćnik ministra kulture u Vladi Republike Makedonije Dragan Nedeljković drugi.