Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан 18-и годишњи састанак ЕНИЦ/НАРИЦ мреже

Датум објаве: 25.07.2011 15:05 | Аутор: весна гајевиц

Испис Штампај страницу


      У Варшави је од 19-21. јуна одржан 18. састанак ЕНИЦ/НАРИЦ мреже. Ово је био годишњи састанак представника ЕНИЦ/НАРИЦ центара из Европе и свијета.Као представник Црне Горе учествовао је Ранко Лазовић из Министарства просвјете и спорта.

       У складу са традиционалном структуром годишњих састанака, првог дана је представљен систем образовања земље домаћина, уз осврт на национални оквир квалификација и осигурање квалитета у високом образовању.

        Састанак је отворио проф. Wитолд Јурек, помоћник министра за науку и високо образовање, након  чега су услиједила обраћања преставника Европске комисије, Савјета Европе и УНЕСЦО-а, који су представили активности својих организација у области  признавања квалификација у претходној години.На састанку су такође представљене активности комитета Лисабонске конвенције о признавању, којим предсједава Царита Бломqвист.Током састанка су организоване три радионице на тему исхода учења, признавања квалификација у случају битних разлика у системима образовања и шематског приказа признавања диплома. На састанку су изабрани нови предсједник и подпресједници ЕНИЦ мреже као и чланови савјетодавног одбора НАРИЦ мреже.